Paahdetut kurpitsansiemenet ovat tämän värikkään ja raikkaan vegesalaatin salainen ainesosa. Vähän isommatkin pinaatinlehdet pehmenevät syömäkuntaan kun salaattia sekoittelee ahkerasti pari minuuttia.

Ainekset annosta

200
g
babypinaattia
200
g
pakasteherneitä sulatettuna ja valutettuna
1
iso kurkku pilkottuna (pitkittäin neljään osaan ja palasiksi)
1
ruukku
basilikaa (vain lehdet)
2
tuoretta jalapenoa viipaloituna
3
rkl
kapriksia
1
sitruunan raastettu kuori
2
rkl
paahdettuja GoGreenin kurpitsansiemeniä
1
avokado (ei välttämätön)
suolaa ja mustapippuria
1
tl
chilihiutaleita
Kastike
0,5
dl
sitruunamehua
1
pieni salottisipuli
1
tl
sokeria
1
dl
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Ohje

1. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al dente -kypsyyteen (miinus yksi minuutti pakkauksessa ilmoitetusta ajasta) reippaasti suolatussa vedessä. Valuta ja huuhtele kylmän juoksevan veden alla.

2. Yhdistä salaattikastikkeen ainekset pienessä kulhossa.

3. Yhdistä isossa tarjoiluastiassa pasta, pinaatti, herneet, kurkku, basilika, jalapenot, kaprikset ja sitruunan raastettu kuori. Sekoita pari minuuttia, kunnes pinaatti on hieman pehmennyt. Lisää lopuksi kurpitsansiemenet ja avokadosiivut. Mausta suolalla, mustapipurilla ja chilihiutaleilla. Ripottele päälle kastike ja tarjoa

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.