Haettu sivustolta  31.10.2025
  Vegaaninen pasta bolognese onnistuu hyvin perinteisestä Myllyn Paras Spagetista tai täysjyvädurumvehnästä valmistetusta runsaskuituisesta Sportti Täysjyväspagetista.
Tähän vegaaniseen bologneseen on käytetty perinteisen jauhelihan tilalla kaurajauhista, jossa on n. 30 % vähemmän rasvaa kuin jauhelihassa, mutta kuitenkin yhtä paljon proteiinia kuin jauhelihassa. Koska rasvaa on vähän, bologneseen voi käyttää reilusti kasviöljyä ja mausteita, jolloin saadaan hyvä maku ruokaan.
Muista, että pasta ei odota ruokailijaa.
Ainekset n. 4 annosta
Pasta
      
      Kastike
      
      2
      
      punasipulia
      
      2
      
      valkosipulinkynttä
      
      2
      
      porkkanaa
      
      3
      
      rkl
      
      rypsiöljyä
      
      250
      
      g
      
      kaurajauhista
      
      1
      
      tlk
      
      tomaattimurskaa (400-500 g)
      
      1
      
      rkl
      
      kasvisfondia
      
      2-3
      
      dl
      
      vettä
      
      ½-1
      
      tl
      
      suolaa
      
      1
      
      tl
      
      sokeria
      
      ½-1
      
      tl
      
      rouhittua mustapippuria
      
      1
      
      tl
      
      savupaprikajauhetta
      
      1
      
      dl
      
      silputtua tuoretta oreganoa
      
      2
      
      rkl
      
      silputtua tuoretta ruoho- tai kesäsipulia
      
      1
      
      rasia
      
      kirsikka- tai pieniä luumutomaatteja
      
      Ohje
- Laita pastavesi (2–3 l) kiehumaan kattilaan.
- Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi.
- Lisää pasta kiehuvaan veteen, mausta vesi suolalla (1–3 tl). Aseta pastalle 8 minuutin kypsymisaika (soittokello tms.).
- Kuumenna öljy isossa pannussa tai kasarissa. Lisää porkkanatikut, sipuliviipaleet ja valkosipulisilppu. Paista 5 minuuttia ja lisää kaurajauhis, kuumenna sitä noin minuutin ajan pannulla sekoitellen. Jos käytät jotain muuta kuin kaurajauhista, tarkista kysymisaika pakkauksesta ja kypsennä ohjeen mukainen aika. Kaada ensin tomaattimurska tölkistä pannulle ja lisää sen jälkeen tölkki puolilleen vettä (2–3 dl) ja kaada pannuun. Lisää mukaan suolaa, sokeria, mustapippuria ja savupaprikajauhetta. Anna kiehahtaa ja silppua joukkoon tuoreet yrtit. Anna kiehua keskilämmöllä muutama minuutti. Kuutioi sillä aikaa tomaatit ja lisää ne valmiin kastikkeen joukkoon.
- Valuta kypsästä pastasta vesi pois siivilässä. Älä huuhtele pastaa vedellä. Kaada ja sekoita valutettu pasta pannulle kastikkeen joukkoon (jos pasta ei mahdu siihen, kaada kastike kattilaan pastan joukkoon).
- Tarjoile spagetti bolognese heti kuumana. Voit silputa annosten päälle yrttejä.
Resepti: 
            
      Arja Elina Laine
      Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
          
      Ajankohtaista ja puheenaiheita
    
        
          R
      
  
  
    
      R
  
 
   
   
   
   
   
   
         
         
         
        
Kommentteja ja keskustelua