Käytämme mysliemme pääraaka-aineina erilaisia viljatuotteita, hiutaleita ja muroja. Myslit ovat nopea ja herkullinen tapa nauttia monipuolisia ja runsaskuituisia viljoja aina aamusta iltamyöhään. Myös koululaisten on helppoa valmistaa välipalaa nauttimalla mysliä maidon, jogurtin tai vaikkapa kauramaidon kera. Kun lisäksi nauttii kourallisen marjoja tai hedelmän, pysyy nälkä kevyesti loitolla päivälliseen asti.
Herkullisen arkimyslimme pääraaka-aine on täysjyvävilja.
Tiesitkö että myslejä voi myös käyttää leivonnassa, valmista vaikka raakapatukoita tai uunissa paistettavia myslipatukoita.
Viljan lisäksi mysleissä käytetään erilaisia marjoja, hedelmiä ja pähkinöitä. Kuivatut marjat tuovat paljon makua mysleihin, muista kuitenkin syödä varoen sillä esimerkiksi kuivattu taateli voi olla yllättävänkin kova – ja erinomaisen maukas. Hedelmät ja marjat tuovat herkullisen maun lisäksi myös makeutta mysliin, jolloin sokerin määrää voidaan vähentää.