Vuodesta 2022 alkaen Myllyn Paras -tuotteet ovat olleet osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen maatalousosuuskuntaa, joka on yksi Pohjois-Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. Lantmännenin tunnetuimpia elintarviketuotemerkkejä ovat Vaasan, Myllyn Paras, Start!, FINN CRISP, AXA ja GoGreen.

Yritys- ja yhteystietoja koskien ohjaamme sinut myllytuotteiden osalta Lantmännen Cerealia Oy:n ja pakastetuotteiden osalta Oy Lantmännen Unibake Ab:n sivuille. Voit myös tutustua täällä Myllyn Paras -brändin tarinaan ja löydät viimeisimmät tuotetiedotteemme ja linkin kuvapankkiimme.

Myllyn Paras -brändi sai alkunsa vuonna 1983, jolloin ensimmäinen Myllyn Paras -tuote lanseerattiin Suomen markkinoille. Perinteinen sarvenmuotoinen Makaroni sai kunnian olla ensimmäinen Myllyn Paras -tuote, nykyään Myllyn Paras -tuotteita on useita satoja.

Sustainable_Brand_Index_logo

 

Kuluttajat ovat arvioineet Myllyn Paras -brändin Suomen 6. arvostetuimmaksi elintarvikebrändiksi (Taloustutkimus: Suomen arvostetuimmat brändit 2022) ja 3. vastuullisemmaksi elintarvikebrändiksi (Sustainable Brand Index 2023, Finland).

 

Myllyn Paras -brändi tarjoaa kaikille pääosin kotimaisia, laadukkaita ja maukkaita viljatuotteita. 

Myllyn Paras -tuotteiden valmistuksessa käytetään mahdollisuuksien mukaan aina kotimaista viljaa. Suomessa viljellään paljon vehnää, kauraa ja ohraa, joten niiden sato riittää joka vuonna hyvin myllytuotteisiin. Rukiin sato vaihtelee vuosittain, joka vuosi kotimainen sato ei riitä koko vuodeksi ja tällöin ruista joudutaan ostamaan ulkomailta. Myös riisit ja durumvehnä tuodaan ulkomailta, koska niitä ei voida kasvattaa Suomessa.

Myllyn Paras -tuotteista valtaosa valmistetaan Suomessa, Hyvinkään tuotantolaitoksissa. Joitakin tuotteita, kuten spagetteja, valmistetaan ulkomailla, koska niille ei ole Suomessa tuotantoa. Jokaisen tuotteen valmistusmaa on ilmoitettu pakkauksessa. Valtaosalle tuotteista on myönnetty Avainlippu-merkki osoituksena kotimaisista raaka-aineista ja työstä, merkin kriteereiden mukaisesti.

Pakastetaikinoissa Myllyn Paras-tuoteperhe on markkinoiden suurin. Pastatuotteissa Myllyn Paras -tuotteilla on n. 60 %:n markkinaosuus ja se on toiseksi suurin brändi jauhoissa ja hiutaleissa. Lisäksi yritys valmistaa myllytuotteitaan vientiin, pääasiassa Baltian maihin.