Kiitos isät ja ukit, te olette juhlapäivänne ansainneet! Tee isänpäivästä isäsi näköinen ja leivo hänen lempikakkunsa tai kokkaa hänen lempiruokaansa. Onko teillä jokin oma isänpäiväperinne? Valmista isälle runsas aamiainen, maukas lounas, makeita leivonnaisia tai suolaisia herkkuja! Pieteetillä askarrellut kortit ja käsityöt kaipaavat seurakseen myös makulahjoja. 

 

Isänpäivää alettiin juhlia ensimmäisenä Yhdysvalloissa, mutta vuonna 1949 isien juhlapäivä saapui kauppiaiden aloitteesta myös Pohjoismaihin. Viralliseksi juhlapäiväksi se kuitenkin hyväksyttiin vasta vuonna 1987, kun se lisättiin kalentereihin ja merkittiin myös liputuspäiväksi.

Maailmalla merkkipäivän ajankohta vaihtelee, mutta Suomessa päiväksi on vakiintunut marraskuun toinen sunnuntai.

Valmista isälle herkkuaamiainen leipomalla muhkeita sämpylöitä, amerikkalaisia pannukakkuja tai croisantteja. Tarjoile lisäksi herkkusmoothie ja täyteläinen kaurapuurolautanen. Ihana vaihtoehto aamiaiselle on myös runsas koko perheen brunssi, jossa voit kattaa pöytään suolaisia tai makeita piirakoita, salaatteja, herkullisia pieniä leivonnaisia ja kakkuja.

Isänpäivänä hemmotellaan isiä, vietetään aikaa yhdessä ja mikäs sen parempi tapa viettää kuin hyvän ruoan parissa. Valmista isälle hänen lempiruokaansa ja ekstrana herkulliset alkupalat ja jälkiruoka. Meiltä löydät ihania reseptivinkkejä makunystyröitä hiveleviin isänpäivähetkiin. Alla näet yhden esimerkin isänpäivämenusta.

Isänpäivämenu

Alkuruoka
Bruschetta

Isänpäiväsalaatti
Broccoli-maapähkinäsalaatti

Pääruoka
Punaviinihärkää ja ohrasuurimolisäkettä

Jälkiruoka
Fenkolibiscotti ja sitruunaposset


Herkullista isänpäivää!