Tavallisesta suklaakakusta tulee suklaaunelma, kun kakku saa vadelmaisen täytteen ja raikkaan piparminttuisen suklaakuorrutteen.

Erittäin tyylikkään juhlatarjottavan saat, kun koristelet valmiin kakun tuoreilla vadelmilla. 

Jos aikaa on vähän, mutta mieli tekee silti suklaista herkkua, kannattaa kokeilla maukasta, nopeasti valmistuvaa ja erittäin mehevää mutakakkua tai klassista suklaakakkua.

Ainekset 10:lle annosta

Pohja:
150
g
voita sulatettuna
3
munaa
1
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
1
dl
vadelmahilloa
1
dl
maitoa
½
dl
kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
Täyte:
200
g
pakastevadelmia
½
dl
tomusokeria
1
dl
kermaa vaahdotettuna
1
dl
rahkaa
1
dl
Marianne-karkkeja murskattuna
½
iso Daim murskattuna (28 g)
Kostutus:
kahvia, marjamehua tai limsaa
Kuorrutus:
75
g
piparminttusuklaata
50
g
tummaa suklaata
1
dl
vadelmahilloa
50
g
voita
Koristelu:
vadelmia (n. 200 g)
valkosuklaata sulatettuna
marenkeja murskattuna ja kokonaisena
½
iso Daim murskattuna (28 g)

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija n.24 cm). 

  2. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita rasvan joukkoon maito ja vadelmahillo. Lisää muna-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan.

  3. Kaada taikina vuokaan ja paista 35-45 min. Älä paista kakkua liian kuivaksi. Anna kakun hieman jäähtyä, kumoa ja halkaise kakkupohja kahteen osaan.

  4. Mittaa täytteen vadelmat ja tomusokeri kattilaan, kiehauta marja-sokeriseos ”soseeksi”. Jäähdytä. Sekoita rahkan joukkoon kerma. 

  5. Laita kakkupohjan ”kansi” pestyn ja kelmutetun irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta. Levitä vadelmasose, sen päälle kerma-rahkaseos ja lopuksi karkkimurska ja nosta ”pohja” päälle. Laita maustumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli.

  6. Kumoa kakku tarjolle. Kostuta tarvittaessa ja levitä pintaan ohut kerros vadelmahilloa. Sulata voi ja suklaat, lisää vadelmahillo. Levitä seos kakun päälle ja reunoille. Koristele.

VINKKI: Jos haluat vielä huikeamman makuelämyksen, tarjoa kakun kanssa pehmeäksi vaahdotettua kermaa tai vanilja-/daimjäätelöä.

Resepti:
Tuulia Kiviniemi (Leivontanurkan Juhlapöydän kuningatar -kilpailun 3. sija vuonna 2012)

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.