Vadelma-suklaaunelma

Vadelma-suklaaunelma
10:lle
Pohja:
150gvoita sulatettuna
3munaa
1dlsokeria
1dlfariinisokeria
1dlvadelmahilloa
1dlmaitoa
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½dlkaakaojauhetta
2tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
Täyte:
200gpakastevadelmia
½dltomusokeria
1dlkermaa vaahdotettuna
1dlrahkaa
1dlMarianne-karkkeja murskattuna
½iso Daim murskattuna (28 g)
Kostutus:
kahvia, marjamehua tai limsaa
Kuorrutus:
75gpiparminttusuklaata
50gtummaa suklaata
1dlvadelmahilloa
50gvoita
Koristelu:
vadelmia (n. 200 g)
valkosuklaata sulatettuna
marenkeja murskattuna ja kokonaisena
½iso Daim murskattuna (28 g)

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija n.24cm).  Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.  Sekoita rasvan joukkoon maito ja vadelmahillo. Lisää muna-sokerivaahtoon.  Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 35-45min. Älä paista kakkua liian kuivaksi. Anna kakun hieman jäähtyä, kumoa ja halkaise kakkupohja kahteen osaan.  Mittaa täytteen vadelmat ja tomusokeri kattilaan -> kiehauta ”soseeksi”. Jäähdytä. Sekoita rahkan joukkoon kerma.  Laita kakkupohjan ”kansi” pestyn ja kelmutetun irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta. Levitä vadelmasose, sen päälle kerma-rahkaseos ja lopuksi karkkimurska ja nosta ”kansi” päälle. Laita maustumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli. Kumoa kakku tarjolle. Kostuta tarvittaessa ja levitä pintaan ohut kerros vadelmahilloa. Sulata voi ja suklaat, lisää vadelmahillo. Levitä seos kakun päälle ja reunoille. Koristele.

VINKKI: Jos haluat vielä huikeamman makuelämyksen, tarjoa kakun kanssa pehmeäksi vaahdotettua kermaa tai vanilja-/daimjäätelöä.

Resepti:
Tuulia Kiviniemi (Leivontanurkan Juhlapöydän kuningatar -kilpailun 3. sija vuonna 2012)

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Siis aivan ihana kakku tuli, kun leivoin poikaystävälle synttärikakuksi. Tosin vähän lisäpotkua hain vaihtamalla mariannen ja daimin turkinpippurimurskaan, salmiakki sopii todella hyvin tämän kakun kanssa.