Suklaakakku

suklaakakku
pyöreän, torvellinen, suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta
170gtummaa suklaata
150gvoita tai margariinia
3munaa
dlsokeria
(2tlmurukahvia)
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1dlhasselpähkinöitä tai manteleita
Pinnalle:
tomusokeria

Valmistusohje

Voitele ja korppujauhota sydänvuoka tai pyöreä vuoka (halkaisija 22 cm). Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Paloittele suklaa rasvan joukkoon kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon puolet sokerista ja murukahvi. Anna jäähtyä hetken aikaa. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset (ehdottoman puhtaassa) lasi- tai teräskulhossa yhdessä lopun sokerimäärän kanssa kiinteäksi kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset yksitellen suklaa-rasvaseokseen ja lisää vehnäjauhot ja pähkinät. Sekoita joukkoon lopuksi valkuaisvaahto kevyesti nostellen. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteessa uunin alimmalla tasolla 30-35 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä sisältä vähän kosteaksi, joten älä kypsennä liian pitkään. Kumoa kakku jäähtyneenä. Kakku lässähtää keskeltä aina vähän. Tarjoa kakku joko kumottuna tai pintapuoli ylöspäin. Siivilöi pinnalle vähän tomusokeria. Tarjoa kakku kotimaisen pakastevadelmien tai mansikoiden ja kermavaahdon tai jäätelön kera.

VINKKI: Kokeile myös täytekakun tapaan leivottavaa suklaakakkua.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (9)

Jos on pähkinä tai manteli-allergia, millä ne voisi korvata?
Pähkinän tai mantelin tilalla voi käyttää esim. kuivattuja hedelmäpalasia. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Oikein hyviä reseptejä löytyy... :)
Ihana kakku,ihana maku.
Hyviä reseptejä!
tämä kakku on helppo ja kiva tehdä ei ole liian iso eikä liian pieni ja tosi hyvän makuinen.
aivan ihana kakku!
helppo ohje kiitos!
jees