Suklaa-ananaskakku

Suklaa-ananaskakku

Tämä Suklaa-ananaskakku -resepti on ollut suosikkivalikoimissa Myllyn Paras -resepteissä jo 20
vuotta.

Kakunteossa on hieman haasteita, mutta näyttävät viipaleet kruunaavat
tuloksen.

Toki samaa ohjetta voi käyttää kakkuun, jolle tekee tiikerikakkutyyppisen
vuoan täytön eli taikinat vain vuorotellen vuokaan.

Jotta kakku irtoaa vuoasta, tulee se kumota lähes kuumana, n. 5 minuutin
kuluttua uunista ottamisen jälkeen!

torvellinen, suorakaiteen tai sydämen muotoinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta
200gvoita
2dlsokeria
3munaa
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
3rklkaakaojauhetta
1dlpähkinärouhetta
½dlkermaa
2dlananasmurskaa (1 tlk)
1dlkookoshiutaleita
Leivitykseen:
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen
hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää
sihdaten vaahtoon. Ota taikinasta ⅓ erikseen ja sekoita siihen kaakaojauhe,
pähkinärouhe ja kerma. Vuoraa tällä taikinalla ohuelti ja tasaisesti, lastaa
apuna käyttäen, voideltu ja korppujauhotettu torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l)
puoleen väliin reunoja myöten. Sekoita loppuun taikinaan valutettu ananasmurska
ja kookoshiutaleet. Kaada tämä taikina vuorauksen keskelle ja tasoittele
pinta. 

Paista 175 asteessa 50-60 min. 

Kumoa hetken jäähtynyt kakku ja anna kakun tasoittua
vähintään seuraavaan päivään ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (31)

Ihan hyvä.
Voiko tämän pakastaa? Tai kuinka kauan säilyy jääkaapissa/huoneen lämmössä? Ajattelin tehdä näitä kesäksi häihin...
Voi pakastaa. Pakastamattomana säilyy noin viikon. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Vaikeata saada tumma taikina reunoja myöten. Kun on käyttänyt kookoshiutaleita vuoan jauhotuksessa, ei onnistunut. Laitoin sitten vain tumman pohjalle ja vaalean päälle, katsotaan millainen tulee. :)
Onnistuuko kookoshietaleiden korvaus kookosjauheella? samaahan ainetta se on, tosin hienommassa muodossa, saman maun pitäisi antaa.
Kookosjauhetta voi myös käyttää. Silloin rakenne on hieman erilainen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Tuleeko siis 2/3-osaan taikinasta se ananasmurska+kookoshiutaleet ja tämä taikina siis vuoan keskiosaan?
Kyllä tulee. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Tätä ohjetta etsin kauan. Olen joskus saanut sen jostain pussin kyljestä ja mielestäni se oli todella hyvä.
Eikö kookoshiutaleet vosi korvata jollain muulla?

Pages