Tiikerikakku

Tiikerikakku
1 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min

Tiikerikakku on kuivakakkujen klassikko ja sopii pöytään aina!

Taikinaa tehdessä kannattaa muistaa, että rasva ja kananmunat vatkautuvat parhaiten, kun ne ovat huoneenlämpöisiä. Jos kakkutaikina uhkaa vatkatessa juoksettua, voit pelastaa taikinan lisäämällä siihen pienen määrän vehnäjauhoja.

Kakkuvuoka kannattaa korppujauhottaa huolella, jotta kypsä kakku irtoaa vuoasta. Katso ohjeen alla olevalta videolta, miten Salsa Sinisalo ja Arja valmistavat tiikerikakun.

16 viipaletta/rengaskakkuvuoka (1½ l)
250gvoita tai margariinia
2dlsokeria
3munaa
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2tlvanilliinisokeria
2tlleivinjauhetta
Raidat:
kakkutaikinaa
3rklkaakaojauhetta
3rklkevytkermaa
Leivitykseen:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri ja leivinjauhe ja sekoita vaahtoon tasaisesti.

Ota 1/3-1/2  taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe ja kerma.

Levitä voidellun ja korppujauhotetun rengaskakkuvuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Levitä päälle tumma taikina ja tämän päälle loput vaaleasta taikinasta. Painele kiertäen haarukalla taikinan läpi muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidoittuvat kauniisti.

Paista tiikerikakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Varmista kypsyys cocktailtikulla. Kumoa kuumana, pari minuuttia uunista ottamisen jälkeen, anna jäähtyä rauhassa.

VINKKI: Voit leipoa samasta taikinasta myös tiikerimuffineja. Kaada taikina isohkoihin kuppikakkumuotteihin tai muffinivuokiin. Paistoajaksi riittää tällöin 15-25 min vuokien koosta riippuen. Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla tai suklaamoussella.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (30)

Tein tämän reseptin maidottomana ja puolitoista kertaisena suuren vuoan takia. Ihanan kostea ja kuohkea kakku. Tuli ehkä otettua vuoasta liian aikaisin sillä osa kakusta rikkoutui pois. Mutta ehdottomasti teen tällä ohjeella uudelleen!
Erinomaisen herkullinen ja aina varma resepti, aina tänne palaan, kun tiikerikakku on tehtävä.
Rasvan määrä on liian suuri suhteessa jauhoihin. Kakusta tulee liian rasvainen.
Idea on että kuivakakku pystyy "kosteana" ilman nestemäistä vettä. Jätäppä rasvaton kakku pöydälle muutamaksi päivää ja vertaa tähän. Hyvä kuivakakku (rasvainen) pysyy kosteana pitkään ellei sitten tule heti syödyksi.
Hyvä ,yksinkertainen ja nopea.
Mikä on lämpötila kun käytetään kiertoilmauunia?
Kiertoilmauunissa paistettaessa käytetään 25 astetta alhaisempaa lämpötilaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Olen huomannut, että paistoaikaa kannattaa myös lyhentää paistaessaan kiertoilmalla. Viimeksi tuli tiikerikakustani liian kuiva, kun pidin saman ajan kuin normaali uunissa paistaessani.
Helppo ja erittäin hyvä kakku.
help! voiko tiikerikakun suklaataikinaan lisätä esim oreo tai dominokeksien paloja? teen valkosuklaa kuorrutteen kumpi sulatus on "kannattavampaa" mikro tai vesihaude?

Pages