Tiikerikakku

Tiikerikakku

Tiikerikakku on kuivakakkujen klassikko ja sopii pöytään aina!

Taikinaa tehdessä kannattaa muistaa, että rasva ja kananmunat vatkautuvat parhaiten, kun ne ovat huoneenlämpöisiä. Jos kakkutaikina uhkaa vatkatessa juoksettua, voit pelastaa taikinan lisäämällä siihen pienen määrän vehnäjauhoja.

Kakkuvuoka kannattaa korppujauhottaa huolella, jotta kypsä kakku irtoaa vuoasta. Katso ohjeen alla olevalta videolta, miten Salsa Sinisalo ja Arja valmistavat tiikerikakun.

16 viipaletta/rengaskakkuvuoka (1½ l)
250gvoita tai margariinia
2dlsokeria
3munaa
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2tlvanilliinisokeria
2tlleivinjauhetta
Raidat:
kakkutaikinaa
3rklkaakaojauhetta
3rklkevytkermaa
Leivitykseen:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri ja leivinjauhe ja sekoita vaahtoon tasaisesti.

Ota 1/3-1/2  taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe ja kerma.

Levitä voidellun ja korppujauhotetun rengaskakkuvuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Levitä päälle tumma taikina ja tämän päälle loput vaaleasta taikinasta. Painele kiertäen haarukalla taikinan läpi muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidoittuvat kauniisti.

Paista tiikerikakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Varmista kypsyys cocktailtikulla. Kumoa kuumana, pari minuuttia uunista ottamisen jälkeen, anna jäähtyä rauhassa.

VINKKI: Voit leipoa samasta taikinasta myös tiikerimuffineja. Kaada taikina isohkoihin kuppikakkumuotteihin tai muffinivuokiin. Paistoajaksi riittää tällöin 15-25 min vuokien koosta riippuen. Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla tai suklaamoussella.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (13)

Hyvä resepti! Kakku on tällä ohjeella helppo tehdä ja onnistuu aina.
TODELLA HYVÄ RESEPTI!
Tää kakku oli kyllä paras!
Hyvä ohje. Kiitos! Tein tällä ohjeella kiitoskakun kahdelle muuttomiehelle, kauniisti sellofaaniin pakattuna, ruusukkeen kera. :)
Itse en käytä noin paljon kaakaota, koska kaakao peittää makuja. Tavallinen vehnäjauho. Rasvaan kulhoon eli en käytä korppujauhoja.
Kannattaa laittaa jauhot siivilän läpi. Saa kuohkeamman.
Kuuluuko taikinan olla "tönkköä"? Ilmeisesti tuo raidan taikina on hieman löysempää kuin vaalea.
Kyllä taikina on hieman "tönkkömäistä". Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tosi hyvä ohje, lähtee hyvin vuokasta irti ja oon tehny ihan tavalliseen vuokaan. NAM NAM!
Kyllä mulla ainakin lähti tämä kakku tosi hyvin vuokasta. Yllätyin kuinka helposti. Nyt ei muuta kuin herkuttelemaan.

Pages