Tiikerikakku

Tiikerikakku

Tiikerikakku on kuivakakkujen klassikko! Muista, että rasva ja munat vatkautuvat parhaiten huoneenlämpöisinä. Jos kakkutaikina uhkaa vatkatessa heroittua, voit pelastaa sen pienellä määrällä vehnäjauhoja. Ole huolellinen korppujauhotettaessa vuokaa, jotta kakku irtoaa vuoasta. Tiikerikuppikakut on modernimpi muunnos Tiikerikakusta. Katso video ohjeen alta, kuinka Salsa Sinisalo ja Arja valmistavat tämän tiikerikakun.

16 viipaletta/rengaskakkuvuoka (1½ l)
250gvoita tai margariinia
2dlsokeria
3munaa
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2tlvanilliinisokeria
2tlleivinjauhetta
Raidat:
kakkutaikinaa
3rklkaakaojauhetta
3rklkevytkermaa
Leivitykseen:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri ja leivinjauhe ja sekoita vaahtoon tasaisesti. Ota ⅓ - puolet taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe ja kerma. Levitä voidellun ja korppujauhotetun rengaskakkuvuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Levitä päälle tumma taikina ja tämän päälle loput vaaleasta taikinasta. Painele kiertäen haarukalla taikinan läpi muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidoittuvat kauniisti. Paista tiikerikakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Varmista kypsyys cocktailtikulla. Kumoa kuumana, pari minuuttia uunista ottamisen jälkeen, anna jäähtyä rauhassa.

VINKKI: Tiikerikuppikakut. Voit leipoa samasta taikinasta samalla ohjeella Tiikerikuppikakkuja isohkoihin kuppikakkumuotteihin tai muffinivuokiin. Paistoajaksi riittää tällöin 15-25 min vuokien koosta riippuen. Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla tai suklaamoussella.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (10)

Hyvä ohje. Kiitos! Tein tällä ohjeella kiitoskakun kahdelle muuttomiehelle, kauniisti sellofaaniin pakattuna, ruusukkeen kera. :)
Itse en käytä noin paljon kaakaota, koska kaakao peittää makuja. Tavallinen vehnäjauho. Rasvaan kulhoon eli en käytä korppujauhoja.
Kannattaa laittaa jauhot siivilän läpi. Saa kuohkeamman.
Kuuluuko taikinan olla "tönkköä"? Ilmeisesti tuo raidan taikina on hieman löysempää kuin vaalea.
Kyllä taikina on hieman "tönkkömäistä". Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tosi hyvä ohje, lähtee hyvin vuokasta irti ja oon tehny ihan tavalliseen vuokaan. NAM NAM!
Kyllä mulla ainakin lähti tämä kakku tosi hyvin vuokasta. Yllätyin kuinka helposti. Nyt ei muuta kuin herkuttelemaan.
Kakusta tuli kyllä todella hyvää ja kuohkeaa, mutta tarttuu kyllä turhan helposti vuokaan verrattuna muihin tiikerikakkuresepteihin, niinpä vuoka kannattaa todella korppujauhottaa kunnolla!
Haittaako jos leipoo kakun tavalliseen kakkuvuokaan?
Kakun voi leipoa myös tavalliseen kakkuvuokaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta