Tiikerikakku

Tiikerikakku
1 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min

Tiikerikakku on kuivakakkujen klassikko ja sopii pöytään aina!

Taikinaa tehdessä kannattaa muistaa, että rasva ja kananmunat vatkautuvat parhaiten, kun ne ovat huoneenlämpöisiä. Jos kakkutaikina uhkaa vatkatessa juoksettua, voit pelastaa taikinan lisäämällä siihen pienen määrän vehnäjauhoja.

Kakkuvuoka kannattaa korppujauhottaa huolella, jotta kypsä kakku irtoaa vuoasta. Katso ohjeen alla olevalta videolta, miten Salsa Sinisalo ja Arja valmistavat tiikerikakun.

16 viipaletta/rengaskakkuvuoka (1½ l)
250gvoita tai margariinia
2dlsokeria
3munaa
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2tlvanilliinisokeria
2tlleivinjauhetta
Raidat:
kakkutaikinaa
3rklkaakaojauhetta
3rklkevytkermaa
Leivitykseen:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja

Valmistusohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri ja leivinjauhe ja sekoita vaahtoon tasaisesti.

  2. Ota 1/3-1/2  taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe ja kerma.

  3. Levitä voidellun ja korppujauhotetun rengaskakkuvuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Levitä päälle tumma taikina ja tämän päälle loput vaaleasta taikinasta. Painele kiertäen haarukalla taikinan läpi muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidoittuvat kauniisti.

  4. Paista tiikerikakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Varmista kypsyys cocktailtikulla. Kumoa kuumana, pari minuuttia uunista ottamisen jälkeen, anna jäähtyä rauhassa.

VINKKI: Voit leipoa samasta taikinasta myös tiikerimuffineja. Kaada taikina isohkoihin kuppikakkumuotteihin tai muffinivuokiin. Paistoajaksi riittää tällöin 15-25 min vuokien koosta riippuen. Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla tai suklaamoussella.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (41)

Pitää olla suuria kananmunia tai jauhoja vähemmän
Tein soveltaen tätä ohjetta ja heitin sekaan kuivattua minttua sekä kaksi pöydälle unohtunutta banaania. Taikina ainakin oli hyvää. Mielenkiinnolla oottelen millainen mahtaa tulla!
Kerralla hyvää ok
Aivan ihana, mehukas, sopivan makea, mehevä ja suussasulava tiikerikakku!! Tämä tuli syötyä alta aikayksikön. Uunissaoloaikaa voi hieman lyhentää. Varmasti uusi kakkusuosikkini, joka koirallekin maistui! Terveiset täältä Etelä-Ruotsista Smålannista.
Teen aina Tiikerikakun miehen suosikki kakku.Ja minun myös.
Muistan kuinka anoppini teki kahvi- ja tiikerikakkuja aikanaan ja niiden koostumus oli paljon tiiviimpi, ei niin mureneva, kuin nykyisin kakuista aina tulee. Mikä mahtaa olla syy, että en saa millään sellaista taikinaa, jota haluan. Olen yrittäny lisätä perunajauhoa vähentää kananmunia, mutta ei van onnistu. Ulpuri
Minä myös muistellut näitä tiivistä hyviä kakkuja.
Minä laitan koko taikinan sekaan kuohukermaa ja sit kun erittele osan niin siihen vielä erikseen kuohukerma on sit ihan huippu kakku
Kierto - ja Yhdistelmäuunin lämpötilaa tulee vähentää 10%, tavallisen uunin lämpötilasta.
Tuli liian kuivaksi kakku, vaikka oli vain 40min uunissa. Onneksi tarkistin välillä, olisi muuten palanut. Tein ihan ohjeiden mukaan kyllä. Ensimmäistä kertaa eläissäni käytin silikonivuokaa, voiko olla syy? Täytyypä kokeilla vielä jotain muutakin kakkua...

Pages