Isoäidin piimäkakku

Piimäkakku
1 t 10 min, josta valmisteluaika 10 min

Perinteinen piimäkakku on erittäin helppo ja nopea valmistaa. Se säilyy mehevänä pitkään. Piimä ja mausteet tekevät kakusta mehevän ja makoisan. Piimäkakku on vuodesta toiseen suosittu kakku myyjäisissä ja juhlien kahvipöydässä. Piimäkakku ei sisällä kananmunaa.

noin 15 viipaletta
2dlMyllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
2dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
2dlsokeria
1tlsoodaa
1tlneilikkaa
1tlinkivääriä
2tlkanelia
3dlpiimää
1dlmargariinia sulatettuna
Halutessa:
rusinoita
kuivattuja hedelmiä
pähkinärouhetta
rommia

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet, lisää piimä ja jäähdytetty sula margariini. Lisää tässä vaiheessa myös mahdolliset kuivatut hedelmät pilkottuina ja/tai rommi.

  2. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun litran vetoiseen vuokaan. Paista uunissa noin tunti ja kumoa kakku jäähtyneenä. Säilyy viikon huoneenlämmössä ja kaksi viikkoa jääkaapissa.

  3. Vaihtamalla mausteet kaakaojauheeseen saat suklaakakun. Voit lisätä sekaan myös porkkanaraastetta. Parasta tässä kakussa on se, että se on kananmunaton ja aloittelijankin helppo valmistaa.

Resepti:
Senja Karppinen, Savonlinna, Iltalehden Kotikokki-kilpailun parhaimmistoa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (41)

Mikä on kakun ohjeellinen paistoaika?
Noin tunti. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Onnistui hienosti vaikka kontona pli vain hapanta kermaa ja cre'me fraiche piimän tilalla. Pieni hapan omena raastettuna ja 1 rkl tummaa siirappia, muiden mausteiden lisäksi. Tev.Lena
Tämä on tosi hyvä ja helppo resepti ja kakun maku aivan ihana! Tänä jouluna näitä menee lahjaksi ja tietysti omaankin suuhun.
Tein kyseistä kakkua, houkutti ohje kun oli helppo ja nopea tehdä. En tiedä mikä meni vähän pieleen, vaikka olen tehnyt kuivakakkuja ennenkin. Kananmunaa ei tullut ohjeeseen, niin kakusta tuli tahmean oloinen ja kovakuorinen. Maku oli ihan ok.
Jossain kutsuttiin piimäkakkua suomalaiseksi mutakakuksi, tahmeus kuulunee asiaan. Maku, munattomuus, helppous iso plussa. Hankin vielä grahamjauhoja ja kokeilen sitten. Reseptin kirjasin reseptivihkooni.
Hyvä, helppo,nopea, halpa ja voi vielä muunnella erimausteilla. Suosittelen !!
Hyvä kakku. Ajattelin laittaa ruokalusikallisen rommia, mutta rypsähti tuplasti. Helppo tehdä ja halpa.
Minulla ei ollut soodaa joten korvasin sen leivinjauheella. Toimi hyvin! Tein tuplamäärän ja lisäsin piparkakkumaustepussin ja hyppysellisen suolaa. Minulla oli jämäpurkillinen inkivääriä siirappiliemessä. Pilkoin ne ja lisäsin siirapinkin mukaan, sekin toimi. Kiitos hyvästä reseptistä :)
Helppo tehdä ja mieluisa herkku perheelle.

Pages