Isoäidin piimäkakku

Perinteinen piimäkakku on erittäin helppo ja nopea valmistaa. Se säilyy mehevänä pitkään. Piimä ja mausteet tekevät kakusta mehevän ja makoisan. Piimäkakku on vuodesta toiseen suosittu kakku myyjäisissä ja juhlien kahvipöydässä. Piimäkakku ei sisällä kananmunaa.
2 | dl | Myllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja |
2 | dl | Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja |
tai Erikoisvehnäjauhoja | ||
2 | dl | sokeria |
1 | tl | soodaa |
1 | tl | neilikkaa |
1 | tl | inkivääriä |
2 | tl | kanelia |
3 | dl | piimää |
1 | dl | margariinia sulatettuna |
Halutessa: | ||
rusinoita | ||
kuivattuja hedelmiä | ||
pähkinärouhetta | ||
rommia |
Valmistusohje
-
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet, lisää piimä ja jäähdytetty sula margariini. Lisää tässä vaiheessa myös mahdolliset kuivatut hedelmät pilkottuina ja/tai rommi.
-
Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun litran vetoiseen vuokaan. Paista uunissa noin tunti ja kumoa kakku jäähtyneenä. Säilyy viikon huoneenlämmössä ja kaksi viikkoa jääkaapissa.
-
Vaihtamalla mausteet kaakaojauheeseen saat suklaakakun. Voit lisätä sekaan myös porkkanaraastetta. Parasta tässä kakussa on se, että se on kananmunaton ja aloittelijankin helppo valmistaa.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (41)
Pages
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- seuraava ›
- viimeinen »
Kommentoi reseptiä