Isoäidin piimäkakku

Piimäkakku
1 t 10 min, josta valmisteluaika 10 min

Perinteinen piimäkakku on erittäin helppo ja nopea valmistaa. Se säilyy mehevänä pitkään. Piimä ja mausteet tekevät kakusta mehevän ja makoisan. Piimäkakku on vuodesta toiseen suosittu kakku myyjäisissä ja juhlien kahvipöydässä. Piimäkakku ei sisällä kananmunaa.

noin 15 viipaletta
2dlMyllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
2dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
2dlsokeria
1tlsoodaa
1tlneilikkaa
1tlinkivääriä
2tlkanelia
3dlpiimää
1dlmargariinia sulatettuna
Halutessa:
rusinoita
kuivattuja hedelmiä
pähkinärouhetta
rommia

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet, lisää piimä ja jäähdytetty sula margariini. Lisää tässä vaiheessa myös mahdolliset kuivatut hedelmät pilkottuina ja/tai rommi.

  2. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun litran vetoiseen vuokaan. Paista uunissa noin tunti ja kumoa kakku jäähtyneenä. Säilyy viikon huoneenlämmössä ja kaksi viikkoa jääkaapissa.

  3. Vaihtamalla mausteet kaakaojauheeseen saat suklaakakun. Voit lisätä sekaan myös porkkanaraastetta. Parasta tässä kakussa on se, että se on kananmunaton ja aloittelijankin helppo valmistaa.

Resepti:
Senja Karppinen, Savonlinna, Iltalehden Kotikokki-kilpailun parhaimmistoa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (24)

Hyvä ohje. Muunsin rasvan vege versioksi (sininen keiju) ja piimän soijajugurtiksi. Vehnäjauhoja 2dl ja kikihernejauhoja 1 dl - kun graahamjauhoja ei ollut.
Piimän tilalle, rukiista pähkinä jogurttia, ei huono
HYVÄ JA HELPPO. OLEN TEHNYT ENNENKIN. SEN VOI PAISTAA PELLILLÄKIN JA PAISTETTUNA LEIKATA NELIÖIKSI. PELLILLÄ PAISTOAIKA ON LYHYEMPI.
Voiko jauhoissa soveltaa niin, että laittaa 4 dl erikoisvehnäjauhoja eli jättää täysjyvä jauhot pois?
Voi
Jauhoina voi käyttää pelkästään erikoisvehnäjauhoja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Muunnettavissa myös täysin maidottomaksi.
Jos laitan pieniin paperivuokiin, niin mikä on paistoaika?
Muffinivuokiin tehtynä paistoaika on todennäköisesti 15-25 minuuttia riippuen vuokien koosta. Paistumista kannattaa seurata. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Erittäin hyvä ohje ja kakku. Muokkasin sen verran että laitoin hieman vähemmän sokeria kuin ohjeessa oli sekä täysjyvävehnäjauhoja 3dl ja tavallisia 1dl. Onnistui hyvin näin :)

Pages