Isoäidin piimäkakku

Piimäkakku
1 t 10 min, josta valmisteluaika 10 min

Perinteinen piimäkakku on erittäin helppo ja nopea valmistaa. Se säilyy mehevänä pitkään. Piimä ja mausteet tekevät kakusta mehevän ja makoisan. Piimäkakku on vuodesta toiseen suosittu kakku myyjäisissä ja juhlien kahvipöydässä. Piimäkakku ei sisällä kananmunaa.

noin 15 viipaletta
2dlMyllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
2dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
2dlsokeria
1tlsoodaa
1tlneilikkaa
1tlinkivääriä
2tlkanelia
3dlpiimää
1dlmargariinia sulatettuna
Halutessa:
rusinoita
kuivattuja hedelmiä
pähkinärouhetta
rommia

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet, lisää piimä ja jäähdytetty sula margariini. Lisää tässä vaiheessa myös mahdolliset kuivatut hedelmät pilkottuina ja/tai rommi.

  2. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun litran vetoiseen vuokaan. Paista uunissa noin tunti ja kumoa kakku jäähtyneenä. Säilyy viikon huoneenlämmössä ja kaksi viikkoa jääkaapissa.

  3. Vaihtamalla mausteet kaakaojauheeseen saat suklaakakun. Voit lisätä sekaan myös porkkanaraastetta. Parasta tässä kakussa on se, että se on kananmunaton ja aloittelijankin helppo valmistaa.

Resepti:
Senja Karppinen, Savonlinna, Iltalehden Kotikokki-kilpailun parhaimmistoa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (34)

Hyvä kakku. Ajattelin laittaa ruokalusikallisen rommia, mutta rypsähti tuplasti. Helppo tehdä ja halpa.
Minulla ei ollut soodaa joten korvasin sen leivinjauheella. Toimi hyvin! Tein tuplamäärän ja lisäsin piparkakkumaustepussin ja hyppysellisen suolaa. Minulla oli jämäpurkillinen inkivääriä siirappiliemessä. Pilkoin ne ja lisäsin siirapinkin mukaan, sekin toimi. Kiitos hyvästä reseptistä :)
Helppo tehdä ja mieluisa herkku perheelle.
Ohjeen mausteilla maistuu lähinnä piparkakulta. On kyllä hyvää. Lastenlasten herkku, pitää tehdä joka toinen päivä uusi kakku vierailujen aikana.
Helppo tehdä, suosittelen.
Kiinnitin huomiota kakkuvuoan kokoon, itse käytän 1,8 l vuokaa, ja se on juuri sopiva tälle annokselle.
Kohta pitää testata
kokeilen ehdottomasti
Puolet kakusta vuoassa kiinni eli ulkonäöltään läskiksi meni. Maultaan tosi hyvää!
Tein puolet annoksesta eli pieneen vuokaan. Paistoaika oli puolet ohjeesta. Laitoin lisäksi rommia, joka teki mausta mielenkiintoisen. Teen kyllä uudelleen.

Pages