Isoäidin piimäkakku

Piimäkakku
1 t 10 min, josta valmisteluaika 10 min

Perinteinen piimäkakku on erittäin helppo ja nopea valmistaa. Se säilyy mehevänä pitkään. Piimä ja mausteet tekevät kakusta mehevän ja makoisan. Piimäkakku on vuodesta toiseen suosittu kakku myyjäisissä ja juhlien kahvipöydässä. Piimäkakku ei sisällä kananmunaa.

noin 15 viipaletta
2dlMyllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
2dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
2dlsokeria
1tlsoodaa
1tlneilikkaa
1tlinkivääriä
2tlkanelia
3dlpiimää
1dlmargariinia sulatettuna
Halutessa:
rusinoita
kuivattuja hedelmiä
pähkinärouhetta
rommia

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet, lisää piimä ja jäähdytetty sula margariini. Lisää tässä vaiheessa myös mahdolliset kuivatut hedelmät pilkottuina ja/tai rommi.

  2. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun litran vetoiseen vuokaan. Paista uunissa noin tunti ja kumoa kakku jäähtyneenä. Säilyy viikon huoneenlämmössä ja kaksi viikkoa jääkaapissa.

  3. Vaihtamalla mausteet kaakaojauheeseen saat suklaakakun. Voit lisätä sekaan myös porkkanaraastetta. Parasta tässä kakussa on se, että se on kananmunaton ja aloittelijankin helppo valmistaa.

Resepti:
Senja Karppinen, Savonlinna, Iltalehden Kotikokki-kilpailun parhaimmistoa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (53)

Hei, kiitos reseptistä. Paras piimäkakku mitä ikinä, lisäämällä vielä vähän porkkanaraastetta ja rusinoita. Nam, nam....
Ei ollutkaan vj kuin 1 dl kotona. Mutta laitoin spelttiä ja kaurajauhoa...uunissa nyt.
Aivan ihana ohje. Kermaviilin pv meni ohi ja sopi hyvin.
Ihanan nopea ja helppo tehdä! Olen korvannut margariinin rypsiöljyllä ja ihan hyvää tulee. Näin kakku on melkein terveysruokaa, kun siinä myös grahamjauhoja eikä vain valkoisia vehnäjauhoja :-)
Hyvä ja yksinkertainen tehdä.
Mikä lämpötila kiertoilmauunissa? Ehdottomasti pitää olla rusinoita piimäkakussa. Tuntuu siltä että nykyihmisillä on rusinakammo. Rusinapulla ilman rusinoita ei ole pulla eikä mikään. Rahkapiirakasta puhumattakaan.
No kaikki nyt ei tykkää niistä rusinoista.
Kakku onnistui hyvin käyttämällä soijajugurttia piimän sijaan. Maku on hiukan pehmeämpi, ei sitä happamuutta.
Paistumassa kakku johon laitoin nesteeksi Alpro Greek Style Natural jugurttia vedellä hiukan ohennettuna ja vähän puristin sitruunamehua että olisi hapanta. Lapseni on maitoallerginen ja yritän löytää vaihtoehtoja leipomiselle. Laitan viestiä miten onnistui. Olen tehnyt piimästä useammankin kerran.
Mikä on kakun ohjeellinen paistoaika?

Pages