Maito, sokeri ja muna sekoitetaan keskenään (ei tarvitse vatkata). Lisätään mausteet jauhojen kanssa seuloen. Viimeiseksi kaadetaan voisula. Sekoitetaan kaikki keskenään. Taikina on löysää, mutta kuuluu ollakin.
Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paistetaan 175-asteisessa uunissa noin tunti. Tulee joulun tuoksu ja maku. Kakun voi pakastaa ja sulattaa mikrossa. Todella halpa ja helppo tehdä. Joulunalusrauhaa kaikille.
Resepti:
Makuhetki Jokisen keittiössä -ohjelman kuulija Janne Kolster
Olen tehnyt vastaavaa kakkua jo vuosikaudet Paholaisen kakun nimellä.
On hyvää ja helppo tehdä. kehujakin olen saanut monelta, jotka eivät tavallisesti kakkuja syö.
Rippijuhliin tein vastaavan reilulla kaakaojauholla ja suklaarouheella, siitä tuli nuorison lemppari, jota tehdään ristiäisiin, kihlajaisiin ja kaiken maailman kekkereihin.
Muuntelumahdollisuukia on rajattomasti.
Kohoaako kakku kuinka paljon? Voisiko sen tehdä leipäkoneessa? Leipäkone on 1kg vetoinen tai tilavuudeltaan 2,5litraa. Lisäksi valikosta löytyy makealle leivonnaiselle oma ohjelma. (Leipäohje vatkaa varmaan liikaa).
Eri leipäkonemalleissa on hyvin erilaisia ominaisuuksia ja ohjelmia. Useissa leipäkoneissa ohjelmat ovat hiivataikinoille, jotka vaativat pidempää sekoittamista. Asia kannataa tarkistaa vielä oman leipäkoneen ohjeista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta