Köyhän kakku

Köyhän kakku
1 t 20 min, josta valmisteluaika 20 min
Torvellinen, suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta
4dlkermamaitoa
4dlsokeria
1muna
5-6dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlsoodaa
1tlkanelia
1tlneilikkaa
1tlkardemummaa
2dlvoisulaa

Valmistusohje

Maito, sokeri ja muna sekoitetaan keskenään (ei tarvitse vatkata). Lisätään mausteet jauhojen kanssa seuloen. Viimeiseksi kaadetaan voisula. Sekoitetaan kaikki keskenään. Taikina on löysää, mutta kuuluu ollakin.

Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paistetaan 175-asteisessa uunissa noin tunti. Tulee joulun tuoksu ja maku. Kakun voi pakastaa ja sulattaa mikrossa. Todella halpa ja helppo tehdä. Joulunalusrauhaa kaikille.

Resepti:
Makuhetki Jokisen keittiössä -ohjelman kuulija Janne Kolster

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (8)

Liikaa sokeria. 2 dl riittää.
Miksi köyhän kakku nimellä? Luulisi, että on myös silloin halpa, mutta tuollaiset aineet ei kyllä ole köyhän kotona.
Köyhän kakku on vanhanajan kakku, jossa on raaka-aineina ainoastaan perus raaka-aineita. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko köyhän kakkua tehdessä käyttää puolikarkeita vehnäjauhoja, tuleeko millainen? Vai selviääkö se ainoastaan kokeilemalla uhkarohkeasti?
Voi käyttää myös puolikarkeita vehnäjauhoja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Olen tehnyt vastaavaa kakkua jo vuosikaudet Paholaisen kakun nimellä. On hyvää ja helppo tehdä. kehujakin olen saanut monelta, jotka eivät tavallisesti kakkuja syö. Rippijuhliin tein vastaavan reilulla kaakaojauholla ja suklaarouheella, siitä tuli nuorison lemppari, jota tehdään ristiäisiin, kihlajaisiin ja kaiken maailman kekkereihin. Muuntelumahdollisuukia on rajattomasti.
Kohoaako kakku kuinka paljon? Voisiko sen tehdä leipäkoneessa? Leipäkone on 1kg vetoinen tai tilavuudeltaan 2,5litraa. Lisäksi valikosta löytyy makealle leivonnaiselle oma ohjelma. (Leipäohje vatkaa varmaan liikaa).
Eri leipäkonemalleissa on hyvin erilaisia ominaisuuksia ja ohjelmia. Useissa leipäkoneissa ohjelmat ovat hiivataikinoille, jotka vaativat pidempää sekoittamista. Asia kannataa tarkistaa vielä oman leipäkoneen ohjeista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta