Ainekset Torvellinen, suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta annosta

4
dl
kermamaitoa
4
dl
sokeria
1
muna
1
tl
soodaa
1
tl
kanelia
1
tl
neilikkaa
1
tl
kardemummaa
2
dl
voisulaa

Ohje

  1. Maito, sokeri ja muna sekoitetaan keskenään (ei tarvitse vatkata). Lisätään mausteet jauhojen kanssa seuloen. Viimeiseksi kaadetaan voisula. Sekoitetaan kaikki keskenään. Taikina on löysää, mutta kuuluu ollakin.

  2. Taikina kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paistetaan 175-asteisessa uunissa noin tunti. Tulee joulun tuoksu ja maku. Kakun voi pakastaa ja sulattaa mikrossa. Todella halpa ja helppo tehdä. Joulunalusrauhaa kaikille.

Resepti:
Makuhetki Jokisen keittiössä -ohjelman kuulija Janne Kolster

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.