Naistenpäivän suklaa-kirsikkakakku

Naistenpäivän suklaa-kirsikkakakku

Naistenpäivän kunniaksi miehet voivat valmistautua leipomaan kakkua.

Naiset voivat myös hemmotella itseään ja ystäviään ihanalla suklaakakulla.

Kakun voi leipoa ennakkoon, se säilyy hyvin ja mehevöityy odottaessaan muutaman päivän ajan.

Ohjeessa on suklainen kuorrutus, mutta sen voi jättää halutessaan pois, mikäli haluaa päästä hieman helpommalla.

suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l)
200gvoita
2dlsokeria
3munaa
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
2rkltummaa kaakaojauhetta
2dltummaa suklaata rouheena (150 g)
2dlsäilykekirsikoita puolikkaina
1dlsäilykekirsikkatölkin lientä
1dlkookoshiutaleita tai mantelirouhetta
Leivitykseen:
Myllyn Paras Korppujauhoja
Koristeluun:
1levytummaa suklaata (150-200 g)
1tlvoita tai margariinia
½dlkevytkermaa
1dlpunaisia säilykekirsikoita

Valmistusohje

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri, kaakaojauhe, rouhittu suklaa (raasta kylmästä suklaalevystä tai osta pussi valmista leivontasuklaapalasta) vehnäjauhoihin ja lisää vaahtoon. Sekoita joukkoon puolitetut säilykekirsikat (voit säästää muutaman koristeeksi) ja liemi sekä kookoshiutaleet tai mantelirouhe.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (n. 2 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 1 tunti.

Kumoa hetken päästä jäähtynyt kakku. Sulata tumma suklaa ja rasva varovaisesti vesihauteessa tai mikroaaltouunissa, lisää siihen kerma ja sekoita hieman. Kaada kuorrutussuklaa kakun päälle lastaa apuna käyttäen. Koristele kirsikoin. Anna kuorrutuksen kovettua viileässä (esim. jääkaapissa) ennen tarjoilua.

Kakun voi valmistaa myös ilman kuorrutusta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (16)

Kirsikoiden tilalle pakastevadelmia, liemen määrää pitää vähentää, tilalle 2-3 rkl vad.likööriä, itse tehtyä, metsävadelmista. Näin samalla suositaan lähiruokaa...;)
Todella hyvä kakku! Rakenne on tiivis ja mehukas. Säilykekirsikat vaihdoin mustakirsikkahilloon ja mantelirouheen mantelijauheeseen. Kirsikkaliemi vaihtui puoleen desiin kermaa. Suosittelen lämpimästi.
Tein kakun valmiiksi jouluun...ennakoin aina. Laitoin puoli dl kirsikanlientä+ puoli dl luomuherukoista itse tehtyä likööriä. Lisäksi laitoi vajaan desin hasselpähkinärouhetta+ suklaan ja kookoshiutaleita +kirsikoita ja kuivattuja karpaloita. Tästä se joulu lähti käyntiin. Kirsi
Tarkoitetaanko tässä ohjeessa säilykekirsikoilla tavallisia coctail-kirsikoita vai mitä..? Löysin Ruotsin puolelta "oikeita" säilykekirsikoita (purkissa lukee Pitted Sour Cherry in Syrup)ja ne tosiaan ovat aika happamia enkä niitä ihan sellaisenaan laittaisi kakkuun..
Reseptissä on käytetty säilykekirsikoita. Toki halutessaan voi käyttää myös cocktail-kirsikoita. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Rakastan kirsikoita ja siihen lisättynä suklaata. Arvasin, että kakku on taivaallista! :).. Suosittelen lämpimästi!
Todella herkullinen ja muheva, eikä liian sokerinen (ilman kuorrutusta ainakaan).
nami nami
Tosi osuva maku. Oikein Naistenpäivälle.
Minulla oli vain sokeroituja kirsikoita (ilman lientä) joten korvasin liemen hedelmämehulla. Kookos- ja mantelirouhekin puuttuivat, joten korvikkeeksi laitoin kaurahiutaleita.. =D ... mut hyvää tuli (pitää vain muistaa jäähdyttää kunnolla! ;)

Pages