Naistenpäivän kunniaksi miehet voivat valmistautua leipomaan kakkua.

Naiset voivat myös hemmotella itseään ja ystäviään ihanalla suklaakakulla. Kakun voi leipoa ennakkoon, se säilyy hyvin ja mehevöityy odottaessaan muutaman päivän ajan.

Ohjeessa on suklainen kuorrutus, mutta sen voi jättää halutessaan pois, mikäli haluaa päästä hieman helpommalla. Myös klassinen suklaakakku sopii hienosti naistenpäivän juhlintaan!

Ainekset suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l) annosta

200
g
voita
2
dl
sokeria
3
munaa
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
2
dl
tummaa suklaata rouheena (150 g)
2
dl
säilykekirsikoita puolikkaina
1
dl
säilykekirsikkatölkin lientä
1
dl
kookoshiutaleita tai mantelirouhetta
Leivitykseen:
Koristeluun:
1
levy
tummaa suklaata (150-200 g)
1
tl
voita tai margariinia
½
dl
kevytkermaa
1
dl
punaisia säilykekirsikoita

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri, kaakaojauhe, rouhittu suklaa (raasta kylmästä suklaalevystä tai osta pussi valmista leivontasuklaapalasta) vehnäjauhoihin ja lisää vaahtoon.

  2. Sekoita joukkoon puolitetut säilykekirsikat (voit säästää muutaman koristeeksi) ja liemi sekä kookoshiutaleet tai mantelirouhe.

  3. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (n. 2 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 1 tunti. Kumoa hetken päästä jäähtynyt kakku.

  4. Sulata tumma suklaa ja rasva varovaisesti vesihauteessa tai mikroaaltouunissa, lisää siihen kerma ja sekoita hieman. Kaada kuorrutussuklaa kakun päälle lastaa apuna käyttäen. Koristele kirsikoin.

  5. Anna kuorrutuksen kovettua viileässä (esim. jääkaapissa) ennen tarjoilua. Kakun voi valmistaa myös ilman kuorrutusta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.