Täydellinen suklaakakku

Täydellinen suklaakakku
  • Tämä kakku on leivottu käyttäen runsaasti tummaa suklaata, ohjeessa on käytetty Fazerin tummaa suklaata, jossa kaakaopitoisuus on 44 %.
  • Katso, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä, jotta ne vaahtoutuvat paremmin.
  • Kakku irtoaa vuoasta, kun se kumotaan lämpimänä parin minuutin kuluttua uunista ottamisesta.
  • Suklaa-juustotäytteen ja -kuorrutteen levitys onnistuu parhaiten kuumaan veteen kastetulla lastalla.
1 kakku irtopohjaiseen pyöreään tai sydämenmuotoiseen kakkuvuokaan (n. 1,5 l)
250gtummaa suklaata (Fazer tumma suklaa, 44 % kaakaopitoisuus)
200gvoita tai margariinia
2dlsokeria
4munaa
3dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
1dltummaa kaakaojauhetta
Leivitykseen:
voita
Myllyn Paras Korppujauhoja
Kostutus:
1-2dlvahvaa kahvia
Suklaatäyte ja -kuorrutus sekä koristelu:
250gtummaa suklaata (Fazer tumma suklaa, 44 % kaakaopitoisuus)
1dlvaahtoutuvaa kermaa
½dltomusokeria
1tlvaniljasokeria
400gsuklaatuorejuustoa (Viola)
50granskanpastilleja

Valmistusohje

Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa 30 s. kerrallaan. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen rasva. Vaahdota suklaa, rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään ja lisää seos vaahtoon. Sekoita tasaiseksi, älä vatkaa enää.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (n. 1,5 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45-50 minuuttia. Kumoa hetken jäähtynyt kakku, jolloin se irtoaa helpoiten vuoastaan.

Täytettä varten paloittele suklaa. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa, ota kattila heti pois liedeltä, lisää suklaapalat kermaan ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Laita seos jääkaappiin tai kylmään. Sekoita jäähtyneen seoksen joukkoon tomusokeria ja vaniljasokeria. Vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi, älä vatkaa kuitenkaan liikaa. Sekoita lopuksi vaahdon sekaan suklaatuorejuustoa.

Leikkaa kunnolla jäähtynyt kakku 3 osaan niin, että täytettäväksi jää 2 väliä. Kokoa kakku tarjoiluvadille. Kostuta kakkulevyt sitä myötä kun täytät ne vahvalla kahvilla. Levitä väleihin suklaatäytettä ja jätä sitä riittävästi kakun päälle kuorrutteeksi. Levitä kakun pinnalle tasaiseksi kerrokseksi loppu seos. Ripottele pinnalle kauniisti ranskanpastilleja.

Vinkki: Samalla ohjeella voi valmistaa suklaakakun ilman kuorrutusta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)