Tämä kakku on leivottu käyttäen runsaasti tummaa suklaata. Ohjeessa on käytetty Fazerin tummaa suklaata, jossa kaakaopitoisuus on 44 %. Kakkua tehdessä kannattaa varmistaa, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä, sillä näin ne vaahtoutuvat paremmin. 

Kakku irtoaa vuoasta, kun se kumotaan lämpimänä parin minuutin kuluttua uunista ottamisesta.

Suklaa-juustotäytteen ja -kuorrutteen levitys onnistuu parhaiten kuumaan veteen kastetulla lastalla.

Ovatko vieraat jo matkalla ja jälkiruoka tai kahvipöydän kruunu puuttuu? Jos haluat tyylikkään ja maukkaan suklaakakun erityisen nopeasti, kannattaa kokeilla ihanaa mutakakkua tai klassista suklaakakkua.

Ainekset 10-15:lle annosta

250
g
tummaa suklaata (Fazer tumma suklaa, 44 % kaakaopitoisuus)
200
g
voita tai margariinia
2
dl
sokeria
4
munaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
tummaa kaakaojauhetta
Leivitykseen:
voita
Kostutus:
1-2
dl
vahvaa kahvia
Suklaatäyte ja -kuorrutus sekä koristelu:
250
g
tummaa suklaata (Fazer tumma suklaa, 44 % kaakaopitoisuus)
1
dl
vaahtoutuvaa kermaa
½
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
400
g
suklaatuorejuustoa (Viola)
50
g
ranskanpastilleja

Ohje

  1. Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa 30 s. kerrallaan. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen rasva. Vaahdota suklaa, rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään ja lisää seos vaahtoon. Sekoita tasaiseksi, älä vatkaa enää.

  2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (n. 1,5 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta.

  3. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45-50 minuuttia. Kumoa hetken jäähtynyt kakku, jolloin se irtoaa helpoiten vuoastaan.

  4. Täytettä varten paloittele suklaa. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa, ota kattila heti pois liedeltä, lisää suklaapalat kermaan ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Laita seos jääkaappiin tai kylmään. Sekoita jäähtyneen seoksen joukkoon tomusokeria ja vaniljasokeria. Vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi, älä vatkaa kuitenkaan liikaa. Sekoita lopuksi vaahdon sekaan suklaatuorejuustoa.

  5. Leikkaa kunnolla jäähtynyt kakku 3 osaan niin, että täytettäväksi jää 2 väliä. Kokoa kakku tarjoiluvadille. Kostuta kakkulevyt sitä myötä kun täytät ne vahvalla kahvilla. Levitä väleihin suklaatäytettä ja jätä sitä riittävästi kakun päälle kuorrutteeksi. Levitä kakun pinnalle tasaiseksi kerrokseksi loppu seos. Ripottele pinnalle kauniisti ranskanpastilleja.

VINKKI: Samalla ohjeella voi valmistaa suklaakakun ilman kuorrutusta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.