Vadelma-suklaa mille-feuille

Vadelma-suklaa mille-feuille
Voitaikina:
Pohjataikina:
200gEmännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
4gsuolaa
40gvoita
110mlvettä
Lisäksi:
150gvoita
Suklaamousse:
Bombe mix:
50gmunankeltuaista
10mlvettä
35gsokeria
Lisäksi:
200mlkuohukermaa
100gtummaa suklaata
Vadelmamousse:
200gvadelmapyrettä
50gsokeria
6gliivatelehteä (noin 3-3,5 levyä)
150mlkuohukermaa
Lisäksi:
100gtuoreita vadelmia
Kuorrute:
2dltomusokeria
2tlsitruunamehua
2rklvettä
Koristeeksi:
30gsuklaata

Valmistusohje

Voitaikina:

Kuumenna pohjataikinan vesi ja voi kattilassa kiehuvaksi. Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Kaada kuuma vesi-voiseos jauhojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyöritä taikinasta pallo ja leikkaa veitsellä risti taikinan keskelle. Laita taikinapallo kulhoon ja peitä kulho kevyesti kelmulla. Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi vetäytymään.

Leikkaa kylmähkö voi noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Ota taikina jääkaapista ja kaulitse se ns. ristin muotoon siten, että taikinan keskiosa on paksumpi. Asettele voi mahdollisimman tasaiseksi suorakaiteeksi taikinan keskiosaan ja käännä ristin sakarat voin päälle. Nyt edessäsi on kirjekuoren näköinen paketti.

Voitaikina

Kirjekuori

Jauhota pöytä ja kaulitse paketti noin 15 cm leveäksi ja noin 50 cm pitkäksi levyksi. Harjaa ylimääräinen jauho pinnalta pois ja taittele taikina toinen pää 1/3 taikinan päälle ja toinen pää 2/3 taikinan päälle. Tämän jälkeen taittele vielä kaksin kerroin. Puhdista jauhot aina joka välistä pois, koska ylimääräinen jauho estää kerrosten muodostumisen. Laita taikina jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi. Toista sama menetelmä vielä toiset 2 kertaa ja anna taikinan levätä kerrosten välissä vähintään puoli tuntia jääkaapissa.

Tavoitteena on saada voi kerrokset tasaisiksi levyiksi taikinan sisään. Mikäli voi alkaa sulamaan liikaa tai se on liian kylmää (tämä harvemmin ongelma), ei taikinasta tule tasalaatuista. Ammattikeittiöissä käytetään usein ns. kuivaa voita, joka on hieman elastisempaa mutta paras lopputulos tulee aidosta voista.

Jaa valmis taikina kolmeen osaan ja kaulitse jokainen 3 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikina suorakaiteen muotoiseksi (tai neliöksi riippuen siitä minkä mallisen kakun haluat tehdä) ja aseta palat uunipellille leivinpaperin päälle. Laita toinen leivinpaperi palojen päälle ja lopuksi aseta toinen pelti palojen päälle painoksi. Tämä estää taikinan liiallisen kohoamisen ja lopputuloksesta tulee suora ja kaunis.

Paista levyjä uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja vaaleanrusehtava.

Voit vaihtoehtoisesti käyttää Myllyn Paras Voitaikinalevyjä.

Suklaamousse:

Erottele munankeltuaiset kulhoon. Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa 120-asteiseksi. Kaada kuuma sokerisiirappi munankeltuaismixiin koko ajan sekoittaen. Vatkaa vispilällä, kunnes seos on paksuuntunut ja väriltään vaalean keltaista.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sulata suklaa vesihauteessa 55-60 asteiseksi. Sekoita ensin suklaa keltuais-sokerimixiin huolellisesti vispilällä. Tämän jälkeen lisää 1/3 kermavaahdosta massaan ja sekoita tasaiseksi vispilällä. Lopuksi taittele loput kermavaahdosta joukkoon. Siirrä mousse pursotinpussiin odottamaan. Voit käyttää haluamaasi kärkeä riippuen siitä miten haluat moussen pursottaa kakkuun.

Vadelmamousse:

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna vadelmapyre ja sokeri kattilassa kiehuvaksi. Lisää liivatelehdet joukkoon, sekoita huolellisesti ja kaada massa kulhoon. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, sekoita aina välillä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kun vadelmapyre on jäähtynyt sekoita 1/3 kermavaahdosta pyreen joukkoon voimallisesti vispilällä ja taittele lopuksi loput 2/3 osaa kermavaahdossa massan joukkoon. Siirrä mousse pursotinpussiin. Säilytä huoneenlämmössä kakun kokoamiseen saakka, koska et halua, että gelatiini alkaa jähmettymään liikaa.

Kuorrute:

Sekoita tomusokeri, sitruunamehu ja vesi kulhossa tasaiseksi massaksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja taittele leivinpaperista pursotinkartio. Ota päällimmäinen voitaikinalevy ja levitä pinnalle kuorrute. Pursota suklaata päälle ja kuvioi veitsen hamaralla haluamasi muotoisia kuvioita. Voit halutessasi pursottaa moussesta koristeita pinnalle.

Kakun kasaus:

Ota paistettu voitaikina levy ja trimmaa levyt tasakokoiseksi. Pursota vadelmamoussea alimmaiselle levylle mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Voit painella mousseen tuoreita vadelmia, mikäli sinulla on. Nosta toinen levy moussen päälle ja pursota suklaamoussea sen päälle vastaavasti tai saman kokoisina pisaroina. Nyt nosta kansi päälle, jonka olet jo aiemmin kuorruttanut. Halutessasi voit koristella kakun pintaa moussella tai tuoreilla vadelmilla. Nosta kakku jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Kakku

Resepti:
Madame Millefeuille

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)