Galette on helposti valmistettava piirakka, sillä sen leipomiseen ei tarvita edes piirakkavuokaa. Galeten valmistat helposti Myllyn Paras Pyöreästä Piirakkataikinasta. Piirakkataikina vain kaulitaan ohueksi ja sen päälle kasataan juustoinen täyte sekä ohueksi siivutetut kesäkurpitsat. Paistoajan loppupuolella kesäkurpitsat vielä voidellaan pestolla.

Ainekset 8 annosta

Täyte:
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
fetajuustoa
3/4
dl
vihreää pestoa
1
pieni kesäkurpitsa (200 g)
kananmuna

Ohje

  1. Sulata Myllyn Paras Piirakkataikina paketin ohjeen mukaan.
  2. Kauli taikina leivinpaperin päällä isoksi ympyräksi.
  3. Vatkaa kulhossa maustamaton tuorejuusto, fetajuusto sekä ½ dl pestoa. Levitä täyte piirakkataikinan päälle, mutta jätä reunoille tyhjä tila (noin 4-5cm).
  4. Siivuta kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi ja levitä siivut täytteen päälle. Nosta taikinan reunat hieman kesäkurpitsakerroksen päälle.
  5. Riko kananmuna lasissa ja voitele galeten reunat kananmunalla pullasutia apuna käyttäen.
  6. Paista galettea 225-asteisessa uunissa ensin noin 15 minuutin ajan. Ota galette pois uunista ja voitele kesäkurpitsat lopulla pestolla.
  7. Paista galettea vielä noin 5-10 minuutin ajan, tai kunnes se on kypsää.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.