Annin Uunissa loihti aivan ihanan galette-mallisen sipulipiirakan, jonka kanssa nautitaan kuohkeaksi vaahdotettua fetaa! Sipulipiirakka valmistuu vain muutaman raaka-aineen avulla, tätä reseptiä kannattaa testata!

Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina sopii tämän piirakan pohjaksi täydellisesti ja on helppokäyttöinen!

Ainekset annosta

Täyte:
6-8
makeaa sipulia
2
valkosipulin kynttä
3
rkl
voita
3
rkl
öljyä
3-5
timjamin oksaa
2
rkl
punaviinietikkaa
2
rkl
vettä
¼
tl
merisuolaa
½
tl
mustapippuria
Vaahdotettu feta:
200
g
fetajuustoa
150
g
kreikkalaista jogurttia
1
sitruunan kuori
Lisäksi:
1
kananmuna voiteluun
2
rkl
seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Ota piirakkapohja sulamaan paketin ohjeen mukaan.
  2. Valmista täyte: kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi tai suikaleiksi. Hienonna valkosipuli. Kuumenna pannu ja sulata voi öljyn kanssa. Lisää pannulle sipulit ja timjami, kuullota noin 10 minuuttia, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Laske lieden lämpöä ja nosta kansi päälle. Anna sipuleiden hautua noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Nosta kansi pois ja paista sipuleita vielä 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja ovat selkeästi tummuneet. Sekoita vesi ja punaviinietikka ja kaada seos sipulin joukkoon, kiehauta ja mausta suolalla sekä pippurilla. Anna sipuleiden jäähtyä.
  3. Nosta feta kulhoon ja riko sen rakenne haarukalla tai murenna käsin. Lisää joukkoon jogurtti ja sitruunan kuori. Vatkaa kuohkeaksi.
  4. Kaulitse sulanut piirakkataikina noin 30 cm kokoiseksi ympyräksi suoraan leivinpaperin päälle (käytä jauhoja apuna). Levitä pohjalle puolet fetavaahdosta ja nosta sipulit fetan päälle. Jätä reunoille noin 5 cm tilaa. Nosta galeten reunat piirakan päälle ja voitele munalla. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  5. Paista sipulipiirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30-35 minuuttia kultaisenväriseksi. Koristele valmis sipulipiirakka timjamilla ja tarjoile vatkatun fetan kanssa.
Resepti:
Annin Uunissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.