Joulun ihanimmat lahjat teet itse. Valmista lahjaksi makeisia, leivonnaisia tai herkullisia joululeipiä. Viimeistele ruokalahja kauniilla pakkauksella ja kortilla, johon voit kirjoittaa antamasi lahjan reseptin.

Itse tehdyt ja kauniisti pakatut ruokalahjat ilahduttavat saajaansa. Valmista kotona erilaiset syötävät lahjat, kuten suklaat ja makeiset, myslit, leivät tai leivonnaiset. Kun annat syötävää lahjaa, niin kirjoita lahjan mukaan resepti, niin saaja pääsee itse myös tekemään. Viimeistele ruokalahja kauniilla pakkauksella.

Itse tehdyt joulumakeiset

Joulun herkullisin lahja valmistetaan kotona. Valmista erilaisia makeisia, kuten keksejä tai fudgea. Kaunis pakkaus kruunaa koko paketin! Valloittavan ja kielen mennessään vievän Rocky Roadin voit joulunaikaan valmistaa Laktoositon Piparitaikinasta. Tällä lahjalla saat varmasti saajan innostumaan. Rocky Road piparitaikinasta valmistat alle puolessa tunnissa piparitaikinasta, lakritsista, ranskanpastilleista ja vaahtokarkeista. NAM!

Kokoa herkullinen makeislajitelma itse tehdyistä makeisista: Konvehdit valkosuklaasta ja vadelmistaMustaherukkamarmeladi ja Fudge. Valmista näyttävä lahjapakkaus ja joulun paras lahja on taattu!

Meheviä leipiä lahjaksi

Jokaisen kodin joulupöydästä taatusti löytyy leipää. Ilahduta ystävää tai perheenjäsentä kotitekoisella leivällä kauniisti paketoituna. Leivo esimerkiksi Saaristolaisleipä tai Mehevä taatelileipä. Lahjaksi leivän kylkeen sopii hyvin pieni voiveitsi tai pieni lajitelma erilaisia juustoja ja miksei joku hillokin. Linda Järvisen närpiön mallaslimppu ja Joululimppu ovat myös ihania valintoja joulupöytään. 

Joululeipä kauniisti paketoituina on ihana joululahja, joka ilahduttaa saajaansa.

Maukkaat kuivakakut

Maukkaat kuivakakut ovat ihana lahjaidea! Ne saat paketoitua kauniisti sellofaaniin jouluisella lahjanauhalla. Joulun voit maistaa Arjan taatelikakussa, Englantilaisessa hedelmäkakussa sekä Ella Ketolan luumukakussa

Pipariset joululahjat

Valmista piparitaikinasta syötäviä joululahjoja. Niitä on ennen kaikkea hauska tehdä ja ne ovat ihania lahjaideoita varsinkin sellaiselle, jolla on jo kaikkea. Katso tästä reseptivinkki: Sydänpiparit koristeeksi. Piparitaikinasta valmistat ihania piparisia koristeita ja sen jälkeen kun koristeet ovat toimittaneet virkansa, ne voi syödä pois. Pipareista valmistat myös näyttävän piparikranssin. Pipareiden leivonnassa ja mielikuvituksessa on vain taivas rajana.

Jouluisina koristeina toimivat täydellisesti myös piparikuuset. Katso resepti: Piparimetsä ilman sokeriliimausta. Katso myös kuinka Piparikuusi toimii myös syötävänä joulukalenterina.

 Leivo piparitaikinasta kulho suklaakonvehdeille.

Aivan ihana idea on myös leipoa piparikulho. Voit koristella sen haluamallasi tavalla sokerimassalla ja karkeilla. Täytä kulho jouluisilla suklaakonvehdeilla ja paketoi kauniisti sellofaaniin.

Myslit ja granolat ovat ihana joululahjaidea

Myslit ja granolat ovat herkullinen syötävä lahja. Hanki lahjaksi annettavalle myslille tai granolalle kaunis lasinen purkki. Ihanaa rustiikkista ilmettä antavat juuttinaru ja itsetehty etiketti. Juuttinarulla voit ripustaa myös purkin kylkeen reseptin, kuinka mysli tai granola on valmistettu. Joulunmakua saat kun lisäät piparimurua myslin sekaan. Katso herkullinen resepti: Piparimysli. Kanelilla ja kuivatuilla hedelmillä saat myös joulun tuntua, mutta ne toimivat myös ympäri vuoden. Katso myös reseptit Itse tehty kauragranola ja Itse tehty mysli.

Itse tehty ruokalahja on varma valinta, sillä kaikki rakastavat hyvää ruokaa.