Minitortuissa on enemmän täytettä ja vähän vähemmän taikinaa. Pienen koon ansiosta voit heittää minitortun vaikka kokonaisena suuhun, jolloin täytettä riittää joka suupalalle. Ja mikä parasta, näitä torttuja voit huoletta syödä kerralla useamman.

Minitortut on aivan yhtä helppo leipoa kuin tavalliset joulutortut. Taikina on tuttu ja turvallinen Myllyn Paras Voitaikina tai margariinilla leivottu Torttutaikina, mutta kahden ison tortun sijaan saat yhdestä taikinalevystä kahdeksan pientä torttua. Minitortut myös jäähtyvät nopeammin, joten pääset niiden kimppuun melkein suoraan uunista.

Minikokoiset joulutortut voit täyttää ison joulutortun tapaan paistonkestävällä marmeladilla tai testata rohkeasti ihan uusia makeita tai suolaisia täytteitä. Kaikkia torttuja ei tarvitse täyttää samalla täytteellä, vaan voit myös leipoa kerralla useampaa erilaista minitorttua. Näistä saat koottua vaikka hauskan joulutorttubuffetin!

Ainekset 40 kpl annosta

Täyte:
2
dl
paistokestävää marmeladia

Ohje

  1. Jaa jokainen taikinalevy puoliksi ja se vielä neljään osaan eli saat yhdestä levystä 8 minineliötä! Leikkaa neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa puoleen väliin kuten joulutorttuja tehdessä. Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistele sakarat kiinni yhteen keskelle kostutetuin sormin.
  2. Laita jokaisen tortun keskelle n. 1 tl täytettä.  Voitele halutessasi tortut kananmunalla ennen paistoa.
  3. Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10-12 min.
Resepti:
Lantmännen Unibake, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.