Haettu sivustolta 24.11.2025
Joulun juhlapöytään sopivat ihanasti sekä suolaiset että makeat tortut – ja nämä #upsidedown-tortut ovat täydellinen pari glögille! Valmistus on superhelppoa, kun käytät Myllyn Paras Torttutaikinaa. Täytteet voit valita oman makusi mukaan: kokeile esimerkiksi tomaatti-parmesan, brie-hunaja tai omena-kinuski -versiota. Näillä tortuilla hurmaat vieraat kaikissa loppuvuoden juhlissa!
Ainekset 15 annosta
(1
kananmuna voiteluun)
Täytteet yhteen torttuun (yhdestä torttutaikinalevystä tulee 3 torttua):
Tomaatti-parmesaanitorttu
½
rkl
oliiviöljyä
½
tl
balsamicosiirappia
1-2
kirsikkatomaattia
1
rkl
raastettua parmesaanijuustoa
Brie-hunajatorttu
½
rkl
hunajaa
ripaus sormisuolaa
tuoretta timjamia
2
siivua
Brie-juustoa
Omena-kinuskitorttu
½
rkl
hunajaa
ripaus kanelia
4-5
ohutta siivua omenaa
karamellisoitua kondensoitua maitoa tai kinuskia
Ohje
- Ota Myllyn Paras Torttutaikina sulamaan ajoissa.
- Kaulitse hieman ohuemmaksi ja leikkaa kolmeen samankokoiseen osaan.
- Asettele täytteet leivinpaperin päälle yhteen ”kasaan” ainesosaluettelon järjestyksessä ja nosta taikina päälle.
- Painele reunat haarukalla ja pistele vielä torttujen päälle haarukalla reikiä.
- Voitele tortut kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes tortut ovat kullanruskean värisiä.
- Tarjoile hieman lämpiminä glögin kanssa. Omenatorttujen päälle voit sihdata “lunta" eli tomusokeria.
VINKKI: Vaihtele täytteitä. Kokeile esimerkiksi omenan tilalle päärynää, Brien tilalle muita juustoja, lisää tomaattitorttuihin pestoa jne. Voit vaihdella täytteitä loputtomasti!
Resepti:
Annin Uunissa
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua