Joulun juhlapöytään sopivat ihanasti sekä suolaiset että makeat tortut – ja nämä #upsidedown-tortut ovat täydellinen pari glögille! Valmistus on superhelppoa, kun käytät Myllyn Paras Torttutaikinaa. Täytteet voit valita oman makusi mukaan: kokeile esimerkiksi tomaatti-parmesan, brie-hunaja tai omena-kinuski -versiota. Näillä tortuilla hurmaat vieraat kaikissa loppuvuoden juhlissa!

Ainekset 15 annosta

(1
kananmuna voiteluun)
Täytteet yhteen torttuun (yhdestä torttutaikinalevystä tulee 3 torttua):
Tomaatti-parmesaanitorttu
½
rkl
oliiviöljyä
½
tl
balsamicosiirappia
1-2
kirsikkatomaattia
1
rkl
raastettua parmesaanijuustoa
Brie-hunajatorttu
½
rkl
hunajaa
ripaus sormisuolaa
tuoretta timjamia
2
siivua
Brie-juustoa
Omena-kinuskitorttu
½
rkl
hunajaa
ripaus kanelia
4-5
ohutta siivua omenaa
karamellisoitua kondensoitua maitoa tai kinuskia

Ohje

  1. Ota Myllyn Paras Torttutaikina sulamaan ajoissa.
  2. Kaulitse hieman ohuemmaksi ja leikkaa kolmeen samankokoiseen osaan.
  3. Asettele täytteet leivinpaperin päälle yhteen ”kasaan” ainesosaluettelon järjestyksessä ja nosta taikina päälle.
  4. Painele reunat haarukalla ja pistele vielä torttujen päälle haarukalla reikiä.
  5. Voitele tortut kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes tortut ovat kullanruskean värisiä.
  6. Tarjoile hieman lämpiminä glögin kanssa. Omenatorttujen päälle voit sihdata “lunta" eli tomusokeria.

VINKKI: Vaihtele täytteitä. Kokeile esimerkiksi omenan tilalle päärynää, Brien tilalle muita juustoja, lisää tomaattitorttuihin pestoa jne. Voit vaihdella täytteitä loputtomasti!

Resepti:
Annin Uunissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.