Suolaiset joulutortut leivotaan perinteisten torttujen tapaan sulatusta vailla valmiista Myllyn Paras Torttutaikinasta tai Voitaikinasta. Täytteissä sen sijaan vain luovuus ja herkuttelijoiden maku ovat rajana – tuttuja täytteitä ovat muun muassa graavattu lohi ja savuporo.

Parhaat suolaiset joulutortut ovat kuitenkin yllättävä yhdistelmä kotimaista perinneherkkua ja Italian aurinkoa. Pesto-mozzarellatortut täytetään raikkaalla pestolla, pehmeällä mozzarellalla ja tuoreilla tomaateilla. Nämä tortut ovat täydellinen herkku niin pikkujoulujen pitopöytään kuin iltapalaksi tai joulun välipäivien suupalaksi.

Pesto-mozzarellatortuissa käytetään vihreää pestoa, mutta halutessasi voit tuunata nämäkin joulutortut vaihtamalla punaiseen pestoon. Vegaanisenkin tästä reseptistä saat Myllyn Paras Torttutaikinalevyillä sekä vegejuustolla ja pestolla.

Ainekset 15 kpl annosta

Täyte:
1
pkt
mozzarellaa
1
prk
pestoa
1
rs
miniluumutomaatteja
Päälle:
pieniä basilikanlehtiä

Ohje

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia.
  2. Jaa torttutaikinalevy kahdeksi neliöksi. Tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun.
  3. Lisää jokaisen tortun keskelle siivu mozzarellaa, noin 1 tl pestoa ja 2-3 miniluumutomaatin puolikasta. Voitele tortut ennen paistoa kananmunalla.
  4. Paista torttuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 min.
  5. Koristele halutessasi pienillä basilikanlehdillä. 
Resepti:
Lantmännen Unibake, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.