Chorizopasteijat

Chorizopasteijat
35 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Chorizopasteijat ovat suolaisia, lämpimänä tarjottavia herkullisia alkuruokia.
  • Taikina pehmentää pippurituorejuuston ja chorizo-makkaran melko voimakasta makua.
5 kpl isoja tai 10 kpl keskikokoisia pasteijoita
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
100gchorizo-makkaraa kuutioituna
150gpippurituorejuustoa (laktoositon)
½dltuoreita yrttejä hienonnettuna
Voiteluun:
kananmunaa

Valmistusohje

1. Sekoita täytteen ainekset. 

2. Kauli sulaneet taikinalevyt puolet ohuemmiksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. 

3. Pistele taikinalevyt haarukalla.

4. Laita taikinalevyille täytettä ja taita taikinalevy kaksin kerroin.

5. Painele saumat haarukkaa apuna käyttäen kiinni. 

6. Voitele pasteijat kananmunalla.

7. Paista pasteijoita 200-asteessa noin 10-15 min. tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea. 

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä täytteessä tuorejuuston tilalla valko- tai sinihomejuustoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tein taas saunan jälkeen herkuteltavaksi. Vaihdan tuorejuustojen makuja, ja aina yhtä hyvää ja helppoa.