Tässä helposti valmistettavat suolaiset tarjottavat vaikkapa saunan jälkeen tai illanistujaisiin.

Vaihtelemalla käytettävää taikinaa ja muokkaamalla täytettä saat tarjottavaa niin lihasta, kalasta kuin kasviksistakin.

Erittäin helppo hävikkiresepti myös jos joulusesongista jäi taikinoita tai vaikkapa kinkkua käyttämättä.

Ainekset 10 annosta

Täyte:
dl
punaista pestokastiketta
10
viipaletta savukalkkunaleikettä
10
viipaletta goudajuustoa
Päälle:
munaa
roseepippuria

Ohje

  1. Ota taikinalevyt sulamaan. Leikkaa taikinalevyt keskeltä poikki neliöiksi, voitele ne kauttaaltaan pestokastikkeella, laita päälle neliön kokoinen kalkkuna- ja juustoviipale.

  2. Taita palat kahtia suorakaiteiksi niin, että täyte jää väliin. Leikkaa taitosreunaan veitsellä 4-5 kammanpiikkiä eli viillot puoleen väliin. Taita hieman kaarelle.

  3. Voitele munalla. Ripottele koristeeksi roseepippureita. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min.

VINKKI: Voit käyttää kalkkunaleikkeleen tilalla meetvurstia tai kylmäsavulohta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Satu Nyström/A-lehdet

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.