Halloweenina ruoalla saa leikitellä – inspiroidu hurjan herkullisista resepteistämme! Halloweenia juhlitaan lokakuun lopussa tai marraskuun alussa. Moni järjestää naamiaisjuhlat, joihin vieraat pukeutuvat pelottaviin asuihin ja Halloweenin juhlapöytään kannattaakin asiaankuuluvien hirvitysherkkujen lisäksi kattaa myös kammottavia koristeita tunnelmaa luomaan. 

Halloweenia vietetään perinteisesti pyhäinpäivän aattona. Kelttiläisissä kulttuureissa uskottiin, että juuri tuona päivänä raja elävien ja kuolleiden maailman välillä katoaa ja henget saapuvat houkuttelemaan ihmisiä tuonpuoleiseen.

Halloween on makean ystävän juhla varsinkin Yhdysvalloissa henkien – eli kauhuasuihin pukeutuneiden lasten – juonilta voi säästyä lahjomalla kolkuttelijoita makeisilla. Halloween-juhlia voi siis elävöittää varaamalla mukaan korillisen makeita nameja, jota vieraat voivat ”Karkki tai kepponen!” –huudon saattelemana tyhjentää. Ilman jääneiden täytyy tietysti keksiä illan emännille ja isännille jotakin pientä ja harmitonta jäynää.