Hurjat pippuriset keksit

hurjat pippuriset keksit
1 t 55 min, josta valmisteluaika 25 min
12-14 kpl
Taikina:
2 ¼ dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja (115 g)
¼ tlsuolaa
1dljuustoraastetta (40 g)
100gjääkaappikylmää voita
2-3rklkylmää vettä
Voiteluun:
1kananmuna
Pinnalle:
punaista chilirouhetta
Täyte:
100gmustapippurituorejuustoa
mustaa karamelliväriä

Valmistusohje

Mittaa jauhot, suola, juustoraaste ja kuutioitu, jääkaappikylmä voi kulhoon. Sekoita murumaiseksi. Lisää jääkylmä vesi ja pyöräytä aineet taikinaksi. Kääräise taikina kelmuun ja siirrä se pariksi tunniksi jääkaappiin.

Jauhota työpöytä ja kauli taikina parissa erässä noin 2 mm:n levyksi. Paina keksit pyöreällä (5,5–6 cm) muotilla ja siirrä ne leivinpaperoidulle pellille. Paina puoleen pyöreistä aihioista silmät (esim. pyöreäkärkisellä tyllalla) ja leikkaa suu terävällä pikkuveitsellä. Voitele pärstäaihiot rikkivispatulla kananmunalla ja ripottele poskiin hiukan punaista chilirouhetta. Paista uunissa 180 asteessa 15–17 minuuttia. Jäähdytä.

Värjää tuorejuusto mustalla karkkivärillä. Levitä täyte pyöreille kekseille ja paina pärstät kiinni täytteeseen. Säilytä jääkaapissa rasiaan pakattuna.

Tarjoa pikkusuolaisena. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)