Halloween lakritsi-suklaabrowniet

Halloween Lakritsi-suklaabrownies
55 min, josta valmisteluaika 30 min

Browniet ovat ihana suklainen herkku, joka taipuu moneksi, jopa Halloween-kummituksiksi.

Toki laku-suklaabrowniet toimivat muulloinkin - ilman kummituskoristelua.

Käytä reseptiin mieluiten tummaa suklaata, jonka kaakaopitoisuus on vähintään 50 %, jotta saat täyteläisen suklaisia leivoksia.

Haamuihin käytettävää sokerimassapalaa kannattaa pitää hetki lämpimissä käsissä, jolloin massaa on helpompi kaulia ohueksi levyksi.

n. 20 kpl
Lakritsi-suklaabrowniet:
200gtummaa suklaata
100gvoita
100gkookosöljyä
2dlruokosokeria
2dltomusokeria
3munaa
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1dltummaa kaakaojauhetta
½tl leivinjauhetta
2tllakritsijauhetta
dlpehmeitä lakritsipaloja
Päälle halloween-koristelu:
20kplisoja vaahtokarkkeja
250goranssia tai valkoista sokerimassaa
mustia nonparelleja

Valmistusohje

Paloittele suklaa ja laita palat kippoon, joka on liedellä vesihauteessa. Sulata joukkoon voi paloina ja lisää mukaan sulamaan kookosöljy. Ota kippo pois vesihauteesta. Lisää sokerit sulaan massaan. Anna hieman jäähtyä.

Vatkaa sen jälkeen munat yksitellen vaahdottaen joukkoon. Sekoita vehnäjauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja lakritsijauhe sekä lakritsia pieninä paloina. Lisää seos lopuksi taikinaan ja sekoita sen verran, että suklaataikina on tasaista, mutta varo sekoittamasta liikaa. Levitä taikina n. 3 cm:n paksuiseksi levyksi hyvin voidellun leivinpaperin päälle matalaan vuokaan (20 x 30 cm), esim. lasagnevuokaan. Paista 180-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–25 minuuttia niin, että taikina jää sisältä pehmeäksi. Anna jäähtyä, leikkaa levystä 5 x 5 cm:n kokoisia neliöitä.

Halloweenin aikaan aseta jokaisen leivosneliön keskelle iso korkeahko vaahtokarkki. Kauli sokerimassa 30 x 35 cm ohueksi levyksi ja leikkaa se n. 7 x 7 cm paloiksi. Venytä neliöpaloja sormin hieman ja nosta neliöt vaahtokarkkien päälle niin, että paloista syntyy haamujen viitat. Tee jokaiselle haamulle silmät laitamalla nonparellit sokerimassaan kiinni. Parhaiten se onnistuu, kun teet hammastikulla reiät sokerimassaan.  Näin saat haamuleivoksille ilmeet.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Slurps. Kiitos teille.