Halloween Kuppikakut

Halloween Kuppikakut

Leivo halloweenin tai syksyn juhliin kuppikakkuja käyttäen taikinaan kurpitsasosetta.

Helpoiten teet kurpitsasoseen paahtamalla uunissa myskikurpitsaa (butternut squash) kuutioina (n. 200 asteessa n. 30 min), soseuta kuutiot.

Voit myös kypsentää tähän reseptiin tarvittavan kurpitsakuutiomäärän mikroaaltouunissa (n. 10 min laakeassa astiassa).

Myskikurpitsa on väriltään vaalean beige ja muistuttaa muodoltaan päärynää. 

Mitä kypsempi myskikurpitsa on, sitä makeammaksi ja täyteläisemmäksi sen hedelmälihan maku muuttuu.

Myskikurpitsan miedonmakuinen malto sopii hyvin sämpylätaikinaan, juustokakkuihin ja makeiden muffinien tekoon.

n. 15 kpl muffinikokoa
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
dlsokeria
2tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
150gtavallista lakritsia ohuina viipaleina
2dlkurpitsasosetta tai survottua banaania
1dljuoksevaa margariinia, laktoositonta voita tai margariinia
3munaa
Koristeluun:
1dlkuohukermaa
7Kick-patukkaa (140 g)
valkoista sokerikuorrutetta
oransseja tai valkoisia karkkeja

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä rasva tällöin ensin. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. 

Koristelua varten tee lakritsitoffee: lämmitä kerma kattilassa ja lisää joukkoon Kick-patukat. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja levitä muffinien päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa. Pursota valmista sokerikuorrutetta muffinien pinnalle renkaiksi ja vedä hammastikulla viivat ulospäin, jotta saat seittikuvion pinnalle. Laita vielä keskelle oranssi tai valkoinen karkki.

VINKKI: Jos et halua keittää lakritsitoffeeta, käytä päälle valmista lakritsikastiketta, joskin se on valuvampaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)