Leivo halloweenin tai syksyn juhliin kuppikakkuja käyttäen taikinaan kurpitsasosetta.

Helpoiten teet kurpitsasoseen paahtamalla uunissa myskikurpitsaa (butternut squash) kuutioina (n. 200 asteessa n. 30 min), soseuta kuutiot. Voit myös kypsentää tähän reseptiin tarvittavan kurpitsakuutiomäärän mikroaaltouunissa (n. 10 min laakeassa astiassa).

Myskikurpitsa on väriltään vaalean beige ja muistuttaa muodoltaan päärynää. Mitä kypsempi myskikurpitsa on, sitä makeammaksi ja täyteläisemmäksi sen hedelmälihan maku muuttuu. Myskikurpitsan miedonmakuinen malto sopii hyvin sämpylätaikinaan, juustokakkuihin ja makeiden muffinien tekoon.

Ainekset n. 15 kpl muffinikokoa annosta

dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
150
g
tavallista lakritsia ohuina viipaleina
2
dl
kurpitsasosetta tai survottua banaania
1
dl
juoksevaa margariinia, laktoositonta voita tai margariinia
3
munaa
Koristeluun:
1
dl
kuohukermaa
7
Kick-patukkaa (140 g)
valkoista sokerikuorrutetta
oransseja tai valkoisia karkkeja

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä rasva tällöin ensin. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. 

  2. Koristelua varten tee lakritsitoffee: lämmitä kerma kattilassa ja lisää joukkoon Kick-patukat. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja levitä muffinien päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa. Pursota valmista sokerikuorrutetta muffinien pinnalle renkaiksi ja vedä hammastikulla viivat ulospäin, jotta saat seittikuvion pinnalle. Laita vielä keskelle oranssi tai valkoinen karkki.

VINKKI: Jos et halua keittää lakritsitoffeeta, käytä päälle valmista lakritsikastiketta, joskin se on valuvampaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.