Lempeän kummituksen lakukakku

lempean-kummituksen-lakukakku

Halloweenin aikaan voit nähdä kaikenlaista jännittävää. Mutta ei hätää, kummitukset ovat silloinkin ihan kilttejä. Ja jos uskallat haukata palan, huomaat että ne maistuvatkin hyvälle.

8-10 annosta
Pohja:
4munaa
dlsokeria
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
Kostutus:
1dlmaitoa
1tlvaniljasokeria
Täyte:
5liivatelehteä
dlvispikermaa
200glakritsituorejuustoa
1tlvaniljasokeria
¾dltomusokeria tai maun mukaan
½dlvettä
1dllakritsikastiketta
Pinnalle:
dlvispikermaa
2-3rkltomusokeria
1tlvaniljasokeria
muutama lakupala

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikinan joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. 

Kumoa torttulevy leivinpaperin tai keittiöpyyhkeen päälle. Vuoraa salaatti- tai leivontakulho tuorekelmulla ja painele torttulevy kelmun päälle vuokaan. Kostuta kevyesti vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon lakritsituorejuusto. Mausta vaniljasokerilla ja tomusokerilla. Kuumenna vesi kiehumispisteeseen ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Valuta lakritsikastike joukkoon ja sekoita muutaman kerran kääntäen. Kaada seos vuokaan kostutetun torttulevyn päälle. Mikäli torttulevy on tullut hieman kulhon reunan yli, käännä ne täytteen päälle. Nosta vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. 

Kumoa kakku tarjoiluvadille. Vaahdota vispikerma ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä huolimattomasti kakun päälle. Leikkaa lakupaloista silmät ja tökkää käsiksi mustat cocktailtikut. Tarjoa!

Resepti:
Hellapoliisi

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)