Halloweenkakku "Kärpästen herra"

halloweenkakku
10-12 annosta, vuoka ø 18–19 cm
Voiteluun:
2rklvoita tai margariinia
2rklMyllyn Paras Korppujauhoja
Kakkuun:
4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
maustemitallinen suolaa
3kananmunaa
2dlruokokidesokeria tai kidesokeria
150gvoita tai margariinia sulatettuna
1prkkermaviiliä (200 g)
1appelsiinin keltainen kuoriraaste
oranssia karamelliväriä tai keltaista ja punaista karamelliväriä
Täyte:
300gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
125gvoita
4dltomusokeria
1rklvaniljasokeria
Kostutus:
¾ dlappelsiinista puristettua mehua
Valmis kuorrutus:
300gmustaa sokerimassaa
Tai itse tehty kuorrutus:
4dltomusokeria
2rklsitruunasta puristettua mehua
mustaa karamelliväriä
Koristeeksi:
1appelsiini viipaloituna ja uunikuivattuna
karkkeja
somistekärpäsiä, -hämähäkkejä tai -hyönteisiä

Valmistusohje

Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Sulata kakkutaikinan rasva. Mittaa kuivat aineet kulhoon, sekoita. Lisää kananmunat, kermaviili, rasva ja appelsiinin kuoriraaste. Pyöräytä aineet taikinaksi. Värjää taikina oranssiksi, kaada vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa noin 55 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä ennen uunista pois ottoa.

Kumoa hetken aikaa jäähtynyt kakku leivinpaperin päälle ritilälle ja jäähdytä kunnolla ennen täyttämistä.

Notkista tuorejuuston rakenne sekoittamalla, lisää huoneenlämpöinen voi, siivilöity tomusokeri ja vaniljasokeri. Jätä noin ¼ täytteestä kakun pinnan viimeistelyyn.

Vuoraa kakun paistovuoka kelmulla. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyksi ja siirrä ensimmäinen levy vuokaan, kostuta mehulla ja annostele puolet täytteestä kakkulevylle. Aseta keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle, kostuta ja levitä loppu täyte ja aseta viimeinen levy täytteen päälle. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

Kuivata ohuen ohueksi leikatut appelsiiniviipaleet pellille asetetun uuniritilän päällä uunissa 120 asteessa noin 60 minuuttia. Jätä ritilän päälle kuivumaan jälkilämpöön

Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu ja levitä loput täytteestä ohuesti kakun pintaan. Kauli musta sokerimassa tomusokeroidun työlaudan tai silikonialustan päälle noin 2 mm:n paksuiseksi levyksi. Peitä kakku, silottele pinta ja siisti ylijäänyt sokerimassa. Koristele kakku kuivatuilla appelsiiniviipaleilla, karkeilla ja kärpäsillä. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)