Halloweenin aikaan on hauska tarjoilla hieman erikoisempia leivonnaisia, joko ulkonäöltään tai jopa maultaan. Tässä itse leivonnainen on oikein herkullinen, jos sinne ei tee vinkin ehdottamaa jekkua!

Minivaahtokarkkeja myydään esim. vaahtokarkkipussissa, jossa on punaisia ja valkoisia vaahtokarkkeja, valitse pussista ne valkoiset tähän.

Ainekset n. 10 annosta

100
g
tummaa suklaata rouheena
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
Täyte:
1
tuubi punaista sokerikuorrutetta (125 g)
1
ps
valkoisia minivaahtokarkkeja (150 g)
200
g
hasselpähkinä-kaakaolevitettä (Nutella)
(10
kpl
turkinpippureita tms. jekkukarkkeja)

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan. Sekoita sulaneen taikinan joukkoon rouhittu suklaa ja kaakaojauhe. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle. Painele pyöreällä n. 8 cm:n halkaisijaltaan olevalla muotilla ympyröitä taikinaan ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle väljästi.

  2. Paista 200-asteisen uunin keski- tai toiseksi ylimmällä tasolla 6-9 min ajan. Keksit palavat helposti, ole tarkkana. Anna jäähtyä. 

  3. Levitä punaista sokerikuorrutetta jokaisen pyörylän nurjalle puolelle ihan reunaan, mutta vain puoleen kehään koko ympyrän kehästä. Näin saat halloween-suuhun ikenet. Paina siihen kiinni pystyyn pieniä valkoisia vaahtokarkkeja vieriviereen reunaa myötäillen. Näin saat halloween-hampaat suuhun.

  4. Täytä suun keskus maapähkinälevitteellä. Paina päälle toinen suklaakeksi, jolle olet tehnyt sokerikuorrutteella vastaavasti punaiset ikenet, eli nämä ikenet tarttuvat kiinni vaahtokarkkihampaisiin. Päälle tuleva keksi saa jäädä hieman vinoon eli painua takaosasta alas, koska takapuolella ei ole vaahtokarkkihampaita. Tee kaikista kekseistä samanlaisia halloweenin hymyileviä keksejä tai jätä johonkin hammasrivistöön reikä.

VINKKI: Voit laittaa suuhun täytteeksi muutakin, esim. jonkun halloween-jekun, kuten vahvanmakuisen halloween-makeisen pähkinälevitteen sekaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.