Halloweenin myskikurpitsa-sosekeitto

Halloweenin myskikurpitsa-sosekeitto
keitto 4:lle, 25-40 snacksia
Kurpitsasosekeitto:
n. 1,2kgmyskikurpitsaa
2sipulia
palainkivääriä (n. 2 cm)
50gvoita
7-8dlvettä
2rklkasvisfondia
1tlsuolaa
½-1tlrouhittua mustapippuria
1-2dlsmetanaa tai ranskankermaa
Päälle:
kurpitsansiemeniä
chilihiutaleita
Ruissnacksit:
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
1muna
n.1rklchilihiutaleita tai -rouhetta
75gvoimakkaan makuista raastettua juustoa (esim. Mustaleima)

Valmistusohje

Valmista ensin ruissnacksit. Kauli ruistaikina ohueksi (2-3 mm) leivinpaperille, pistele haarukalla. Voitele munalla. Levitä päälle chilihiutaleita ja juustoraastetta. Leikkaa taikinapyörällä 4 x 4 cm ruudukoksi tai ota Halloweenin aikaan taikinasta Halloween-aiheisella muotilla keksejä. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 10–15 min. Tarjoile kurpitsakeiton kanssa. Halkaise kurpitsa ja koverra pois siemenet ja pehmeä rihmasto. Leikkaa kuori pois ja kuutioi kurpitsa. Pilko sipulit ja inkivääri melko pieneksi. Kuullota kaikki edellä mainitut voissa kattilan pohjalla. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät, lisää mausteet. Keitä vartin verran. Soseuta kurpitsakeitto sileäksi sauvasekoittimella. Sekoita smetana tai ranskankerma joukkoon juuri ennen tarjoilua. Lisää annosten päälle halutessasi hieman kurpitsansiemeniä ja chilihiutaleita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)