Kurpitsa-congee

Kurpitsa-congee
1 t 20 min, josta valmisteluaika 40 min

Kiinalainen kasvis-riisipuuro, congee, joka maistuu muulloinkin kuin Halloween-pippaloissa. Liemen määrä voi tuntua paljolta, mutta puuromaisen kermainen rakenne todellakin vaatii runsaasti aikaa ja nestettä.

4:lle
dl Myllyn Paras Jasmiini Riisiä huuhdeltuna
lkana- tai kasvislientä
1tlhienoa merisuolaa
3cm:npala inkivääriä kuorittuna ja ohueksi suikaloituna
1pieni myskikurpitsa
2rklsoijakastiketta
1rklseesamiöljyä
Koristeluun:
2kevätsipulia hienonnettuna
paahdettuja seesaminsiemeniä
paahdettuja kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

  1. Laita isoon kattilaan riisi, liemi, suola ja inkivääri. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja pienennä lämpöä niin, että vesi kuplii hiljalleen. Sekoittele välillä, ettei riisi tartu kiinni kattilan pohjalle.

  2. Riisin kypsyessä kuori kurpitsa, poista siemenet (voit paahtaa myöhemmin uunissa) ja leikkaa reilun senttimetrin kokoisiksi kuutioiksi.

  3. Anna riisin hautua reippaat puoli tuntia ja lisää sitten mukaan kurpitsakuutiot.

  4. Jatka kypsentämistä, kunnes puuro alkaa koostumukseltaan kermamaista ja kurpitsat ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Mausta soijakastikkeella ja seesamiöljyllä.

  5. Jaa puuro kulhoihin. Koristele kevätsipuilla, seesaminsiemenillä ja kurpitsansiemenillä.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)