Kiinalainen kasvis-riisipuuro, congee, joka maistuu muulloinkin kuin Halloween-pippaloissa. Liemen määrä voi tuntua paljolta, mutta puuromaisen kermainen rakenne todellakin vaatii runsaasti aikaa ja nestettä.

Ainekset 4:lle annosta

l
kana- tai kasvislientä
1
tl
hienoa merisuolaa
3
cm:n
pala inkivääriä kuorittuna ja ohueksi suikaloituna
1
pieni myskikurpitsa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
seesamiöljyä
Koristeluun:
2
kevätsipulia hienonnettuna
paahdettuja seesaminsiemeniä
paahdettuja kurpitsansiemeniä

Ohje

  1. Laita isoon kattilaan riisi, liemi, suola ja inkivääri. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja pienennä lämpöä niin, että vesi kuplii hiljalleen. Sekoittele välillä, ettei riisi tartu kiinni kattilan pohjalle.

  2. Riisin kypsyessä kuori kurpitsa, poista siemenet (voit paahtaa myöhemmin uunissa) ja leikkaa reilun senttimetrin kokoisiksi kuutioiksi.

  3. Anna riisin hautua reippaat puoli tuntia ja lisää sitten mukaan kurpitsakuutiot.

  4. Jatka kypsentämistä, kunnes puuro alkaa koostumukseltaan kermamaista ja kurpitsat ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Mausta soijakastikkeella ja seesamiöljyllä.

  5. Jaa puuro kulhoihin. Koristele kevätsipuilla, seesaminsiemenillä ja kurpitsansiemenillä.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.