Pinaatti-myslikaurapuuro

Pinaatti-myslikaurapuuro
25 min, josta valmisteluaika 10 min

Tässä reseptissä se juttu on paahdettujen kaurahiutaleiden ja siementen antama suuntuntuma versus herkulliseksi hautunut puuro. Kokonaisuuden täydentää maukas pinaatti ja koko hoitoa pyöristelevä jogurtti.

2:lle
3dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
suolaa ja mustapippuria
2rkloliiviöljyä
1valkosipulinkynsi
½tlchilastuja
150gpinaattia
myslimixiä (kts. ohje alla)
2dlBulgarian jogurttia
Myslimix
½dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
½dlmantelilastuja
½dlkurpitsansiemeniä paahdettuja
½dlauringonkukansiemeniä
½tlsuolaa
2rkloliiviöljyä

Valmistusohje

Puuro:

  1. Kuumenna kattilassa 7 dl vettä kiehuvaksi. Lisää kaurahiutaleet. Mausta suolalla ja pippurilla. Pienennä lämpöä ja hauduttele kannen alla kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Puuron poristessa lämmitä oliiviöljy pannulla. Lisää valkosipuli ja chililastut. Paista hetken, mutta älä anna valkosipulin palaa tai ottaa väriä. Lisää pannulle pilkottu pinaatti ja kypsennä, kunnes se on pehmeää.

  3. Jaa puuro kulhoihin ja asettele päälle vihreät. Koristele omatekoisella myslisekoituksella. Viimeistele lusikallisella jogurttia ja pirskottele päälle oliiviöljyä, tarvittaessa myös sormisuolaa.

Myslimix:

  1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Sekoita kaurahiutaleet, mantelit ja siemenet pienessä kulhossa. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä.

  2. Levitä sekoitus leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä, kunnes kaikki ovat hieman paahtuneet, 8-12 minuuttia.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)