Suolainen lounaspuurokulho sienillä ja juureksilla

Suolainen lounaspuurokulho sienillä ja juureksilla
15 min, josta valmisteluaika 5 min

Kulhoruoat ovat suosittuja. Hiutaleita käyttämällä kulhoihin syntyvät nopeasti ruokaisat suolaiset lounaat, jotka on valmistettu puuron tyyliin.

Lounaspuurot kulhoissa ovat huokeita ja ilmastoystävällisiä, kun käytät niihin kotimaisia Myllyn Paras hiutaleita, itse poimittuja tai läheltä ostettuja sieniä tai juureksia.

2:lle
2salottisipulia
2keltajuurta tai punajuurta
1rklrypsiöljyä
100gkantarelleja tai suppilovahveroita
3dlMyllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita
7dlvettä
1rklkasvis- tai sienifondia tai 1 liemikuutio
½-1tlsuolaa
tlhienonnettua valkopippuria
n. 2rkltuoretta lehtipersilijaa silputtuna

Valmistusohje

Puhdista ja kuori sipulit ja juurekset. Silppua sipuli ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi.

Kuumenna öljy kattilassa ja paahda sipulisilppu ja juuresraaste siinä.

Puhdista ja pilko sienet ja lisää ne kattilaan, lisää myös hiutaleet ja pyöräytä ne nopeasti seoksessa. Kaada päälle vesi, jonka olet voinut kuumentaa etukäteen vedenkeittimessä. Mausta ohjeen mukaisesti.

Anna seoksen kypsyä 5 minuuttia ja tarkista vielä maku.

Jaa ruoat kulhoihin ja nauti heti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)