Suolainen lounaspuuro kreikkalaiseen tyyliin

Suolainen lounaspuuro kreikkalaiseen tyyliin
20 min, josta valmisteluaika 10 min

Lounaspuurot, savory oats ja ylipäätään kulhoruoat ovat muotia.

Isot leikkaamattomat kaurahiutaleet antavat hyvän rakenteen suolaiselle puurolle.

Tässä puuroidean pohjana on monien suosikki, kreikkalainen salaatti.

2:lle
6dlvettä
2dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
1rkllimemehua
1rklkasvisfondia
½tlsuolaa
1sipulu varsineen
1rklhunajaa
1rkltuoretta oreganoa tai 1 tl kuivattua oreganoa
100gfetajuustoa
100gkirsikkatomaatteja
100gkurkkua
(50gkalamata oliiveja)
Annosten päälle:
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää hiutaleet. Mittaa limemehu, kasvisfondi ja suola joukkoon. Anna kiehahtaa ja laske tästä 15 minuutin kypsymisaika.

Silppua sipuli ja lisää silppu kattilaan heti kysymisen alkuvaiheessa, lisää myös hunaja ja oregano.

Pilko puuron kypsyessä feta, tomaatit, kurkku ja halutessasi oliivit.

Kun hiutaleseos on kypsynyt 15 minuuttia, lisää joukkoon loput ainekset ja anna niiden vain kuumentua. Sekoita varovaisesti ja tarkista maku.

Jaa lounaspuuro lautasille, rouhaise päälle vähän mustapippuria myllystä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)