Lounaspuurot, savory oats ja ylipäätään kulhoruoat ovat muotia.

Isot leikkaamattomat kaurahiutaleet antavat hyvän rakenteen suolaiselle puurolle.

Tässä puuroidean pohjana on monien suosikki, kreikkalainen salaatti.

Ainekset 2:lle annosta

6
dl
vettä
1
rkl
limemehua
1
rkl
kasvisfondia
½
tl
suolaa
1
sipulu varsineen
1
rkl
hunajaa
1
rkl
tuoretta oreganoa tai 1 tl kuivattua oreganoa
100
g
fetajuustoa
100
g
kirsikkatomaatteja
100
g
kurkkua
(50
g
kalamata oliiveja)
Annosten päälle:
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää hiutaleet. Mittaa limemehu, kasvisfondi ja suola joukkoon. Anna kiehahtaa ja laske tästä 15 minuutin kypsymisaika.

  2. Silppua sipuli ja lisää silppu kattilaan heti kysymisen alkuvaiheessa, lisää myös hunaja ja oregano.

  3. Pilko puuron kypsyessä feta, tomaatit, kurkku ja halutessasi oliivit.

  4. Kun hiutaleseos on kypsynyt 15 minuuttia, lisää joukkoon loput ainekset ja anna niiden vain kuumentua. Sekoita varovaisesti ja tarkista maku.

  5. Jaa lounaspuuro lautasille, rouhaise päälle vähän mustapippuria myllystä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.