Yhden padan parhautta ja muhkeita makuja meksikolaisittain. Tätä, tai hyvinkin samankaltaista herkkua tarjoilee Ferris, eräs New Yorkin parhaista uusista bistroista. Ohra on trendikästä ja homma hoituu lähimarketista saatavilla raaka-aineilla.

Ainekset 4:lle annosta

2
rkl
oliiviöljyä
600
g
kassleria suupaloiksi pilkottuna
200
g
chorizo-tuoremakkaraa suupaloiksi pilkottuna
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
½
punainen chili pilkottuna
100
g
kypsää savukylkeä pieneksi kuutioituna
½
tl
neilikkaa
1
laakerinlehti
3
dl
mustapapuja (yön yli liotettuna)
1
l
kanalientä
1
dl
appelsiinimehua

Ohje

  1. Kuumenna öljy padassa. Ruskista kassler ja chorizo muutamassa erässä. Jätä lihoista irtoava rasva pataan ja siirrä lihat sivuun odottamaan.

  2. Jatka kuullottamalla sipuli ja valkosipuli pehmeiksi.

  3. Lisää joukkoon chili, savukylki, mausteet, valutetut mustapavut, ohrasuurimot, ruskistetut lihat ja kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla 1,5 – 2 tuntia.

  4. Tarkista maku ja sekoita lopuksi joukkoon appelsiinimehu. Viimeistele versoilla, majoneesilla ja keltuaisella. Mausta mustapippurilla. 

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.