Mustapapu-possu-ohrapuuro NYC

Mustapapu-possu-ohrapuuro NYC
2 t 35 min, josta valmisteluaika 35 min

Yhden padan parhautta ja muhkeita makuja meksikolaisittain. Tätä, tai hyvinkin samankaltaista herkkua tarjoilee Ferris, eräs New Yorkin parhaista uusista bistroista. Ohra on trendikästä ja homma hoituu lähimarketista saatavilla raaka-aineilla.

4:lle
2rkloliiviöljyä
600gkassleria suupaloiksi pilkottuna
200gchorizo-tuoremakkaraa suupaloiksi pilkottuna
1iso sipuli
4valkosipulinkynttä
½punainen chili pilkottuna
100gkypsää savukylkeä pieneksi kuutioituna
½tlneilikkaa
1laakerinlehti
3dlmustapapuja (yön yli liotettuna)
1dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
1lkanalientä
1dlappelsiinimehua

Valmistusohje

  1. Kuumenna öljy padassa. Ruskista kassler ja chorizo muutamassa erässä. Jätä lihoista irtoava rasva pataan ja siirrä lihat sivuun odottamaan.

  2. Jatka kuullottamalla sipuli ja valkosipuli pehmeiksi.

  3. Lisää joukkoon chili, savukylki, mausteet, valutetut mustapavut, ohrasuurimot, ruskistetut lihat ja kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla 1,5 – 2 tuntia.

  4. Tarkista maku ja sekoita lopuksi joukkoon appelsiinimehu. Viimeistele versoilla, majoneesilla ja keltuaisella. Mausta mustapippurilla. 

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)