Thai-riisipuuro ja lihapyörykät

Thai-riisipuuro ja lihapyörykät
1 t 20 min, josta valmisteluaika 20 min

Kiinalaisia, korealaisia, thaimaalaisia ja vietnamilaisia riisipuuroja yhdistää kaikkia suhteellisen pitkä keittoaika. Kattilan kyljessä kyttäilyyn käytettävää aikaa voi kuitenkin kaventaa huomattavasti, esikeittämällä riisin.

noin 4:lle
4dlkeitettyä Myllyn Paras Jasmiini Riisiä
400gbroileri- tai porsasjauhelihaa
1tlvalkopippuria
3rklsoijakastiketta
1tl suolaa
1lkanalientä
1tlkkookosmaitoa
pienen nyrkin kokoinen pala inkivääriä kuorittuna ja ohueksi viipaloituna
chiliöljyä
Koristeeksi:
2kevätsipulia hienonnettuna
4rkltuoretta korianteria pilkottuna
1punainen chili pilkottuna

Valmistusohje

  1. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Yhdistä jauheliha ja kevätsipuli kulhossa. Mausta valkopippurilla, soijalla ja suolalla. Pyörittele pieniksi pyöryköiksi ja laita kuplivaan kanaliemeen kypsymään.

  3. Sekoita mukaan keitetty riisi, kookosmaito ja inkivääri. Anna hautua välillä sekoittaen, kunnes riisin jyvien rakenne alkaa rikkoutua ja muuttuu puuromaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä.

  4. Annostele riisi kulhoihin. Ripottele pinnalle chiliöljyä. Koristele kevätsipulilla, korianterilla ja chilillä.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)