Thai-riisipuuro ja lihapyörykät

1 t 20 min, josta valmisteluaika 20 min
Kiinalaisia, korealaisia, thaimaalaisia ja vietnamilaisia riisipuuroja yhdistää kaikkia suhteellisen pitkä keittoaika. Kattilan kyljessä kyttäilyyn käytettävää aikaa voi kuitenkin kaventaa huomattavasti, esikeittämällä riisin.
noin 4:lle
4 | dl | keitettyä Myllyn Paras Jasmiini Riisiä |
400 | g | broileri- tai porsasjauhelihaa |
1 | tl | valkopippuria |
3 | rkl | soijakastiketta |
1 | tl | suolaa |
1 | l | kanalientä |
1 | tlk | kookosmaitoa |
pienen nyrkin kokoinen pala inkivääriä kuorittuna ja ohueksi viipaloituna | ||
chiliöljyä | ||
Koristeeksi: | ||
2 | kevätsipulia hienonnettuna | |
4 | rkl | tuoretta korianteria pilkottuna |
1 | punainen chili pilkottuna |
Valmistusohje
-
Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Yhdistä jauheliha ja kevätsipuli kulhossa. Mausta valkopippurilla, soijalla ja suolalla. Pyörittele pieniksi pyöryköiksi ja laita kuplivaan kanaliemeen kypsymään.
-
Sekoita mukaan keitetty riisi, kookosmaito ja inkivääri. Anna hautua välillä sekoittaen, kunnes riisin jyvien rakenne alkaa rikkoutua ja muuttuu puuromaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä.
-
Annostele riisi kulhoihin. Ripottele pinnalle chiliöljyä. Koristele kevätsipulilla, korianterilla ja chilillä.
Kommentoi reseptiä