Katalonian kaurapuuro

Katalonian kaurapuuro
30 min, josta valmisteluaika 15 min

Tässä puurossa maistuu kaksi espanjalaisen keittiön ikonisinta tuotosta: chorizo ja romesco. Savuisan suunmyötäinen paahdetuista paprikoista, tomaatista ja valkosipulista rakentuva romesco-kastike saa hapokkuutta punaviinietikasta, ja on erinomainen yleiskastike melkein mille tahansa lihalle, etenkin grillatulle. Toimii myös kasvisten kaverina ja puuron piristeenä.

4:lle
dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
6dlvettä
ripaussuolaa
ripausvalkopippuria
2rkloliiviöljyä
1pieni sipuli hienonnettuna
2valkosipulinkynttä hionennettuna
4chorizo-raakamakkaraa
Romesco-kastike:
1uunissa paahdettu paprika
1rkltomaattipyreetä
1valkosipulinkynsi
1tlsavupaprikajauhetta
ripaus cayennenpippuria
rklpunaviinietikkaa
4paistettua kananmunaa
tuoretta persiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Yhdistä hiutaleet, vesi, pippuri ja suola pannulla. Kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpöä. Anna kuplia välillä sekoitellen, kunnes hiutaleet ovat kypsiä. Muutama minuutti.

  2. Puuron kypsyessä lämmitä öljy toisella pannulla ja lisää sipulit. Paista pari minuuttia ja lisää valkosipulit. Paista noin minuutin ajan ja lisää sitten pannulle pilkottu chorizo. Paista, kunnes makkarat ovat kauttaaltaan kypsiä, noin 5 minuuttia.

  3. Laita kaikki romesco-kastikkeen ainekset tehosekoittimeen tai surauta soiroksi sauvasekoittimella.

  4. Jaa puuro kulhoihin. Laita päälle paistettua chorizoa ja romesco-kastiketta.

  5. Viimeistele paistetulla kananmunalla ja koristele persiljasilpulla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)