Tässä Pohjois-Afrikan mauista inspiroituneessa puurossa kik-herneet paahdetaan uunissa ennen käyttöä, jolloin maku on isosti intensiivisempi. Jos haluat puuroosi lisäpotkua, kokeile mausteenaa harissa-chilikastiketta, oikeastaan tahna, jota varsinkin tunisialaiset kauhovat ruokiinsa jo aamupalalta alkaen. Tulisten Serrano-chilipaprikoiden lisäksi harissa sisältää paahdettua paprikaa, valkosipulia, yrttejä, kuminaa, korianterinsiemeniä ja joskus minttuakin. Koko komeus jauhetaan oliiviöljyn kanssa tahnaksi.

Ainekset annosta

3
dl
mantelimaitoa
4
dl
vettä
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
100
g
pinaattia
1
tl
juustokuminaa
½
tl
kurkumaa
1
dl
kikherneitä (valutettuna ja 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa paahdettuna)
2
rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä tahnaksi jauhettuna
tuoretta korianteria

Ohje

  1. Mittaa kaurahiutaleet, maito ja vesi pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpö kuplivaksi.

  2. Laita pinaatit kauraseoksen päällä ja anna kypsyä hetken. Sekoita sitten kauran sekaan. Kypsennä jatkuvasti sekoittaen, kunnes hiutaleet ovat kypsiä ja puuro rakenteeltaan tiivistä.

  3. Mausta juustokuminalla, kurkumalla ja jauhetuilla seesaminsiemenillä. Sekoita ja lisää kik-herneet.

  4. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoa heti.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.