Kyllä! Kaurapuuroa syödään aamiaiseksi Japanissa, mutta harvemmin, ja yleensä paikalliseen tapaan maustaen. Tärkein makuelementti japanilaisessa ruuanlaitossa on fermentoidusta soijasta valmistettu happaman makea miso, jota löydät nykyään jo peruspuotienkin valikoimista.

Ainekset 3-4:lle annosta

6
dl
vettä
100
g
tofua
3
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
kevätsipulia
1
rkl
seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Yhdistä vesi ja hiutaleet. Hauduta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Sekoita puuroon miso huolellisesti. Lisää kuutioitu tofu.

  3. Annostele kulhoihin. Koristele kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.