Miso-tofu-kaurapuuro

Miso-tofu-kaurapuuro
10 min, josta valmisteluaika 5 min

Kyllä! Kaurapuuroa syödään aamiaiseksi Japanissa, mutta harvemmin, ja yleensä paikalliseen tapaan maustaen. Tärkein makuelementti japanilaisessa ruuanlaitossa on fermentoidusta soijasta valmistettu happaman makea miso, jota löydät nykyään jo peruspuotienkin valikoimista.

3-4:lle
2dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
6dlvettä
100gtofua
3rklvaaleaa misotahnaa
2kevätsipulia
1rklseesaminsiemeniä

Valmistusohje

  1. Yhdistä vesi ja hiutaleet. Hauduta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Sekoita puuroon miso huolellisesti. Lisää kuutioitu tofu.

  3. Annostele kulhoihin. Koristele kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)