Japanilainen ohrapuuro

Japanilainen ohrapuuro
1 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min

Miso, japanilainen monikäyttöinen maustetahna valmistetaan yleensä fermentoidusta soijasta, mutta usein mukana on myös ohraa. Siksi ei ole laisinkaan kummallista, kuinka erinomaisesti mison suunmyötäisen umaminen ja makean suolainen maku natsaa ohran kanssa.

2:lle
5dlvettä
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
1tlsuolaa
enoki- tai siitakesieniä
2rklvaaleaa misotahnaa
1+1rklseesamiöljyä
2löysäksi keitettyä kananmunaa puolitettuna
japanilaisia etikkapikkeleitä (kts. ohje alla)
1hienonnettu kevätsipuli
mustapippuria myllystä
Japanilaiset retikka- ja porkkanapikkelit:
200gretikkaa
2porkkanaa
4rklsokeria
1rklhienoa merisuolaa
4rklriisietikkaa
2rklsakea

Valmistusohje

  1. Mittaa ohra kattilaan, kaada päälle vettä ja mausta suolalla. Kiehauta ja nosta pois levyltä. Peitä kannella ja anna seisoa yön yli huoneenlämmössä. Voit toki kypsentää ohran heti, mutta pieni fermentointi antaa puuroon lisämakua.

  2. Laita kattila takaisin liedelle seuraavana aamuna. Kuumenna kiehuvaksi, pienennä lämpöä ja anna hautua 20 minuuttia, kunnes ohrat ovat pehmenneet kunnolla. Lisää tarvittaessa vettä. Jos kypsennät ohrasuurimot saman tien ilman liotusta hauduta suurimoita 35-40 minuuttia.

  3. Paista enokisienet pienessä tilkassa öljyä.

  4. Ota ohrasuurimot pois liedeltä. Sekoita ohran joukkoon misotahna ja 1 rkl seesamiöljyä.

  5. Jaa puuro kulhoihin. Aseta päälle puolitetut kananmunat, paistetut enokisienet ja etikkapikkelit.

  6. Ripottele päälle loput seesamiöljystä. Viimeistele kevätsipulilla ja mustapippurilla.

Japanilaiset retikka- ja porkkanapikkelit:

  1. Kuori retikka ja porkkanat. Leikkaa tulitikun muotoisiksi viipaleiksi.

  2. Sekoita loput ainekset pienessä kulhossa.

  3. Laita viipaleet suljettavaan muovipussiin. Kaada sekaan mausteet. Sekoita hyvin, puristele pussista ilmat pois, sulje ja anna maustua pari päivää jääkaapissa.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)