Pyhä, hiljentyminen, ulkoilu. Pajunkissat, suklaamunat ja pienet virpojat. Kevään herkullisin juhla on ehdottomasti pääsiäinen, kun pöydät notkuvat paaston päättymisen kunniaksi juhlaruoista. Pääsiäisen jälkiruokiin kuuluvat useimmiten mämmi ja pasha. Katso alta lisää inspiraatiota pääsiäisen tarjoiluihin!

Pääsiäinen merkitsee meille eri asioita ja tarjottaviakin löytyy moneen makuun: Toiset haluavat perinteisiä, täyttäviä ruokia, toisten mielestä parhaat pääsiäisruoat ovat kevyitä ja raikkaita. Pääsiäisenä tyyli on vapaa.

Pääsiäismenu

Alkuruoka
Syötävät ruiskupit halloumi-avokadosalaatilla

Pääsiäissalaatti
Aina ei ole tarvetta tarjota raskasta pääruokaa, vaan raikas salaatti riittää. Esimerkiksi savukala-ohrasalaatti ja lohi-ohrasalaatti lehtipedillä ovat tyylikkäitä tarjottavia vieraillekin.

Pääruoka
Lammaspaistia, -filettä tai -pataa oman maun mukaan! Katso herkullisia lammasreseptejämme
tai Sitruunainen kirjolohi ruiskuoressa

Jälkiruoka
Perinteinen rahkapiirakka
tai Pasha ja kulitsa

Pääsiäisleivonnaiset pääsiäiskakusta sitruunakakkuun

Pääsiäisen suosikkikakkuja ovat perinteisesti olleet erilaiset juustokakut. Takuuvarmaa valoa ja aurinkoista ilmettä kotiin saat tietenkin leipomalla kauniin keltaisen tai oranssin kakun. Olemme suunnattoman iloisia esimerkiksi mangojuustokakkumme valtavasta suosiosta. Se on myös monen Myllyn Parhaan ruokatoimittajan ikuinen suosikki. Tai haluaisitko kokeilla keltaista pashakakkua tai leivontakilpailussamme palkittua, hurmaavan kaunista pääsiäiskakkua? Jos kaipaat helppoa leivottavaa lasten kanssa, kauniin keltaiseksi paistuva sitruunakakku on mainio yhteinen projekti harmaaseen aamupäivään.

Rahkapiirakka – pääsiäisleivonnaisten klassikko

Pullataikinaa vaivatessa mieli saa vaeltaa rauhassa. Myllyn Parhaan ohjeella tehty pääsiäisen rahkapiirakka löytää tiensä taas tänäkin pääsiäisenä lukemattomiin suomalaispöytiin, eikä syyttä. Piirakan ihanan kostea täyte vie kielen mennessään ja uunipellillisestä riittää tarjottavaa isollekin joukolle. Piirakka säilyy jääkaapissa muutaman päivän, mutta yleensä säilytykselle ei ole tarvetta, sillä herkku tulee syötyä miltei yhdellä istumalla!

Toisille ainoa oikea rahkapiirakka tehdään pullataikinasta. Ohjeillamme teet helposti uunipellillisen pullapohjaista piirakkaa ja herkulliset rahkapullat.

Pasha ja sen seuralaiset

Pasha on täyttävä jälkiruoka ja kulitsa sen elegantti lisäke. Kaunis ja täyttävä jälkiruoka tai kahvipöydän tarjottava on myös venäläinen baba. Baba-leivokset pysyvät hyvin koossa, kun teet ne korkeisiin amerikanmuffinivuokiin. Iloset pääsiäismuffinsit syntyvät lisäämäällä helppoihin muffinseihin keltainen kuorute.

Muut pääsiäisherkut

Pääsiäisen pyhinä aurinko paistaa ja hanki hohtaa, tai sitten ei. Onneksi on narsisseja, tulppaaneja ja raikkaan keväisiä leivonnaisia.

Jos aurinko paistaa, keittiössä hääräämisestä kannattaa pitää taukoa ja lähteä ulos retkelle. Eväät ovat tärkeä osa pidempää retkeä. Jotta pääsee nauttimaan kevätauringosta mahdollisimman paljon, eväistä ei kuitenkaan kannata stressata turhaan. Valmiista pakasteleivonnaisista saa monenlaista retkievästä helposti.

Valoisaa ja stressitöntä pääsiäistä kaikille!