Rahkapiirakka, pellillinen (pullataikinaan)

Myllyn Paras
2 t 10 min, josta valmisteluaika 1 t 40 min
uunipellillinen
1annos (5 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
Täyte:
2tlkmaitorahkaa (500 g)
1tlkkermaa (2 dl)
2munaa
½-1dlsokeria
1rklvaniljasokeria
2rklsitruunamehua
1-1½dlrusinoita
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Valmista ensin 5 dl nesteestä annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli 2/3 taikinasta yhdeksi isoksi piirakkapohjaksi uunipellille sopivaksi. Muodosta piirakkaan pienet reunat eli venytä taikinaa hieman myös pellin reunoille.

Laita pelti lämpimään paikkaan ja anna levyn kohota kaksinkertaiseksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40-asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (45 min - 1 tunnin ajan).

Pyörittele lopusta taikinasta (1/3) piirakan päälle pitkiä koristenauhoja, jätä ne kohoamaan leivinpaperin päälle leivinliinan alle. 

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte hyvin kohonneelle piirakkapohjalle. Venytä nauhat piirakan päälle vinottain niin, että piirakkaan muodostuu verkkokuvio. Voitele nauhat ja reunat munalla.

Paista 175-200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (7)

Teen pääsiäiseksi rahkapiirakkaa. Laitan rusinoiden sijasta pieniä palasia persikoita. Voi toki laita ohkaisia viipaleitakin koristamaan piirakkaa.
Hyvä resepti. Olen muuntanut sitä niin, kun en tykkää rusinoista, että sipaisen paistonkestävää appelsiinimarmeladia pohjalle ennen rahkaseoksen lisäämistä :-)
Muistan että olen joskus maistanut rahkapiirakkaa johon rusinoiden tilalta on laitettu kuivattua luumua, sopi tosi hyvin.
Pelastitte pääsiäiseni jo tositamiseen! Ikinä ei ole tämä piirakka näin hyvältä maistunut itse leipomallani taikinapohjalla! Kiitos vaivattomasta reseptistä ja hyvänmakuisesta pullataikinasta.
Resepti on aivan ihana! Hammas uppoaa kuin miekka!
Sai aivan mahtavaa palautetta,kun tein teidän ohjeella rahkapiirakkaa kiitos!!!
Maukas, kotitekoisen maku niin vieräätkaan ei tiedä, että on valmistettu valmistaikinasta. Aivan ihana.