Omena-rahkapiirakka

Myllyn Paras
uunipellillinen
Taikina 1:
8dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
3-4dlsokeria
2tlleivinjauhetta
2tlsoodaa
2-3tlvaniljasokeria
250gpullomargariinia
Taikina 2:
½taikinasta 1
1muna
2dlpiimää
Täyte:
6-10kotimaista omenaa
2tlkmaitorahkaa
1-1½dlsokeria
2munaa
2tlvaniljasokeria
1sitruunan raastettu kuori ja osa mehusa

Valmistusohje

Valmista ensin täyte. Poista omenoista keskusta ja viipaloi
ne. Vatkaa munien rakenne ja sekoita joukkoon muut täytteen aineet.  

Sekoita taikinan 1 kuivat aineet keskenään ja lisää
joukkoon rasva. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toisen osan joukkoon muna ja
piimä ja levitä tämä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.

Levitä päälle rahkaseos, sen päälle omenaviipaleet ja
ripottele pinnalle murumainen taikina 1.

Paista uunin keskiosassa 200-asteessa n. ½ tuntia.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (29)

Tuli kyllä tosi maistuva piirakka! :) Tein kaksinkertaisen annoksen, 4 pyöreätä (26 cm) foliovuokaa + 2 isoa muffinsia ja yks noin 13 cm vuoka). Omia sovelluksia nuo muut muotit, siis muffinsit jne., mutta oli niin riittoisa taikina, että pakko oli soveltaa muihinkin muotteihin. Tosi herkullista ja töihin vien! Kaneli ois varmasti ollut ihana lisä ja sitruunassa ei kannata säästellä, itse laitoin vain noin puolikkaan ison sitruunan näihin kahteen ja olis saanut enemmänkin olla. Mut ihanaa on! :)
Miten onnistuu kertakäyttöiselle foliopiirakkavuoalle? Ei pysty paperoimaan, mutta pitääkö voidella?
Voi tehdä myös suureen tai useampaan pienempää foliovuokaan. Silloin foliovuoka pitää voidella. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Aluksi mietin, käytetäänkö uunipeltiä vai -pannua, molemmat mainitaan reseptissä. Koska taikinaa näytti olevan niin vähän, tein sitten uunipannullisen. Kotimaisia omenoita lohkoin 8 kpl, olisi mielestäni kaivannut kuitenkin enemmän omenaa. Lisäksi jäin kaipaamaan kanelia, en tajunnut laittaa sitä omin päin. Muuten kyllä oikein maistuva resepti!
Hyvä ohje oli!
Tämän nimi jossain on myös Pärttylin torttu.
Kiitos! Laitoin k.o. reseptiin 1 litra raparperia pieneksi pilkottuna,ja mielestäni sopi aivan mainiosti ja jokaisellahan kasvaa raparperia nurkan takana.
Käytin omenoiden tilalla 2 prk säilykepersikoita ja lisäsin täytteeseen 1 prk ruokakermaa. Herkullinen persikkapiirakka!
Jeps, hyvvää oli oikeesti :)
Parasta omenapiirakkaa mitä tiedän! Sitruuna antaa pikantin lisän!

Pages