Rahkapiirakka

Rahkapiirakka

Rahkapiirakka on perinteistä pääsiäisajan herkkua, mutta hyvää milloin vain. Ohutkuorinen, paksutäytteinen rahkapiirakka on perinteinen venäläinen resepti. Pakasteena myytävä makea Pyöreä Piirakkataikina on laktoositon, pyöreän muotoinen taikina.  Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Katso videolta, kuinka Salsa Sinisalo ja Arja Elina Laine valmistavat tämän piirakan.

pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
Täyte:
2tlkmaitorahkaa (500 g)
1tlkkermaa (2 dl)
3kananmunaa
½dlsokeria
1sitruunan kuori
½dlsitruunamehua
1-1½dlrusinoita

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän, syvän ja korkeahkoreunaisen piirakkavuoan pohjalle ja ylös reunoille tasaisesti. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan, sitä tulee reilusti eli siis paksulti. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40-50 min. Tarjoile rahkapiirakka esim. kermavaahdon ja vadelmahillon tai tuoreiden vadelmien kanssa. Koristele pääsiäisen aikaan pääsiäisrakein.

VINKKI: Katso myös rahkamarjapiirakan resepti!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tein tähän itse perusmuropohjan. Täyte oli suussasulavaa ja varsinkin seuraavana päivänä jääkaappikylmänä. Mieleen tuli pasha.