Tämän helpommaksi ei rahkapiirakan teko mene! Kaunis rahkapiiras sopii hyvin esimerkiksi pääsiäisen kahvipöytään tai pääsiäisaterian jälkiruoaksi. Myllyn Parhaan makea piirakkataikina muistuttaa perinteistä muropohjaa. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, eikä vuokaa tarvitse erikseen voidella.

Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm, noin 8 annosta

Täyte:
2
tlk
maitorahkaa (500 g)
1
tlk
kermaa (2 dl)
3
kananmunaa
½
dl
sokeria
1
sitruunan kuori
½
dl
sitruunamehua
1-1½
dl
rusinoita

Ohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän, syvän ja korkeahkoreunaisen piirakkavuoan pohjalle ja ylös reunoille tasaisesti.

  2. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan, sitä tulee reilusti eli siis paksulti.

  3. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40-50 min.

  4. Tarjoile rahkapiirakka esim. kermavaahdon ja vadelmahillon tai tuoreiden vadelmien kanssa. Pääsiäisen aikaan lisää pinnalle pääsiäisrakeita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.