Tämän helpommaksi ei rahkapiirakan teko mene!Kaunis rahkapiiras sopii hyvin esimerkiksi pääsiäisen kahvipöytään tai pääsiäisaterian jälkiruoaksi. Myllyn Parhaan makea piirakkataikina muistuttaa perinteistä muropohjaa. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, eikä vuokaa tarvitse erikseen voidella.
Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm, noin 8 annosta
Kahden aikuisen perheessä alkoi pääsiäisenä tekemään mieli rahkapiirakkaa. Taikinan teko alusta asti itse tuntui liian työläältä, mutta valmistaikinan avulla saatiin aikaiseksi!
On kyllä mukavaa, että nykyisin saa valmiita taikinoita useita erilaisia. Vaikka taikinan tekeminen ei sinänsä ole vaikeaa, ex tempore -leipojaa helpottaa kyllä paljon, jos on pakastimessa valmiina taikina. Tänäänkin huomasin, että jääkaapissa oli monta purkkia rahkaa ja päiväys oli käsillä. Valmistin niistä piirakan tällä ohjeella, ja äkkiä kävi.
Olen tehnyt useita kertoja ja hiukan muunnellutkin reseptiä esim kermaa vähentämällä. Parasta tulee kun tekee ihan niin kuin ohjeessa sanotaan. Ja hyvää on.
Olen tehnyt piirakkaa kolme kertaa ja pääsiäisksi aion tehdä taas,on niin helppo ja maukas
jos tykkää rahkasta ja sitruunasta,olen tehnyt myös ilman rusinoita ja sitten lisännyt sokerin 1 desiin.