Helppo rahkapiirakka

Rahkapiirakka
50 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Tämän helpommaksi ei rahkapiirakan teko mene!
  •  
  • Kaunis rahkapiiras sopii hyvin esimerkiksi pääsiäisen kahvipöytään tai pääsiäisaterian jälkiruoaksi.
  •  
  • Myllyn Parhaan makea piirakkataikina muistuttaa perinteistä muropohjaa. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, eikä vuokaa tarvitse erikseen voidella.
  •  
  • Katso videolta, miten helposti rahkapiirakka valmistuu!
pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
Täyte:
2tlkmaitorahkaa (500 g)
1tlkkermaa (2 dl)
3kananmunaa
½dlsokeria
1sitruunan kuori
½dlsitruunamehua
1-1½dlrusinoita

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän, syvän ja korkeahkoreunaisen piirakkavuoan pohjalle ja ylös reunoille tasaisesti.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan, sitä tulee reilusti eli siis paksulti.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40-50 min.

Tarjoile rahkapiirakka esim. kermavaahdon ja vadelmahillon tai tuoreiden vadelmien kanssa. Pääsiäisen aikaan lisää pinnalle pääsiäisrakeita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tein tähän itse perusmuropohjan. Täyte oli suussasulavaa ja varsinkin seuraavana päivänä jääkaappikylmänä. Mieleen tuli pasha.