Haastoimme Someleipurit 2024 leipomaan kevään ja pääsiäisen herkuksi rahkapiirakat ripauksella raikkautta hedelmistä tai marjoista. Jenna Saarilahti (@kinuskisydan) inspiroitui satokaudesta ja loi rahkapiirakan, jossa riittää hedelmää joka lusikalliseen.

Kiivi tuo täyteläiseen rahkapiirakkaan kevyttä kirpeyttä ja mango lempeää makeutta. Toisiaan täydentävän makumaailman lisäksi tässä reseptissä on ihan parasta sen helppous – vuoan pohjalta löytyy Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina (makea), joka on sulatusta vailla valmis käytettäväksi.

Leivo sinäkin raikkautta kevätpäiviin Jennan rahkapiirakalla. Tykästyt taatusti!

Ainekset 10 annosta

Pohja
Täyte
5
kpl
kiiviä
400
g
mango-passionrahkaa
1
kpl
kananmuna
1
rkl
sokeria
Kiivihilloke
3
kpl
kiiviä
0,5
dl
hillosokeria
0,5
dl
vettä
Mangovaahto
2
dl
mangososetta
4
dl
vispikermaa
0,75
dl
vaniljakreemijauhetta
2
tl
sokeria
Koristelu
kiivin siivuja
tuoreen mintun lehtiä

Ohje

Pohja:

  1. Ota Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina makea sulamaan huoneenlämpöön tunti ennen leivontaa.
  2. Painele sulanut taikina piirakkavuokaan.

Täyte:

  1. Kuori ja siivuta 5 kiiviä. Asettele siivut vuokaan niin, että koko piirakkataikina peittyy.
  2. Sekoita keskenään käsivispilällä mango-passionrahka, kananmuna ja sokeri. Kaada seos piirakkavuokaan.
  3. Paista piirakkaa 200 °C uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä noin puoli tuntia ennen kiivihillokkeen lisäämistä.

Kiivihilloke:

  1. Valmista kiivihilloke, kun piirakka on uunissa. Kuori ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa 3 kiiviä.
  2. Laita kiivisose ja hillosokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä 10 minuuttia. Anna hillokkeen jäähtyä ja laita jääkaappiin hyytymään.
  3. Levitä kiivihilloke jäähtyneen piirakan päälle niin, että koko piirakka peittyy. Siirrä jääkaappiin.

Mangovaahto ja koristelu:

  1. Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mangosose, vanilijakreemijauhe ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
  2. Pursota mangovaahto koko piirakan päälle.
  3. Koristele piirakka vielä kiivisiivuilla ja tuoreen mintun lehdillä.
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2024 Jenna Saarilahti

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.