Someleipurit 2023 pääsivät pääsiäisen kunniaksi haastamaan toisensa itse keksimillään tehtävillä. Pihla pisti heti toimeksi ja keksi, että Anna Jaatisen (@pilvilinnan_anna) tehtävä on leipoa jokin ihanan suklainen herkku, jossa on Myllyn Parhas Kaurahiutaleita. Intohimoisena suklaan ystävänä Anna leipoikin tavallisista kaurahiutaleista unelmaisen suklaapiirakan:

"Odotin innolla tehtävänantoa, koska en voinut yhtään tietää, mitä Pihla oli suunnitellut. Ehkä hän arvasi intohimoni suklaaseen ja antoi ihanan suklaisen tehtävän, joka inspiroi heti luomaan tämän piirakan. Suklaa ja suklaiset herkut ovat suurinta herkkuani. Ne kuuluvat niin juhlaan kuin arkeen eli tietty pääsiäiseenkin."

Ota sinäkin aurinkoinen kevät vastaan Annan helpolla suklaapiirakan reseptillä!

Ainekset 12 annosta

Pohja
2
rkl
kaakaojauhetta
3
rkl
sokeria
100
g
voita
Täyte
100
g
tummaa suklaata
5
dl
kermaa
0,5
dl
kaakaojauhetta
0,75
dl
sokeria
3
rkl
maissitärkkelystä
1
tl
vaniljasokeria
Koristelu
1,5
dl
vispikermaa
3
säilykepersikan puolikasta

Ohje

Pohja

  1. Laita 2,5 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita kaakaojauhon ja sokerin kanssa monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja hienonna.
  2. Lisää joukkoon vielä 1 dl kaurahiutaleita ja sekoita lusikalla.
  3. Sulata voi, lisää joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  4. Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Taputtele kauramuru irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin.

Täyte ja koristelu

  1. Laita kattilaan kaikki täytteen ainekset ja keitä keskilämmöllä, kunnes suklaa on sulanut ja seos kiehahtaa sekä saostuu.
  2. Siirrä suklaakiisseli kulhoon ja laita päälle muovikelmu, jotta kiisseliin ei muodostu kuorta. Anna jäähtyä noin tunti.
  3. Kaada jäähtynyt kiisseli pohjan päälle ja laita piirakka jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
  4. Koristele valmis piirakka kermavaahdolla ja persikan siivuilla.
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2023 Anna Jaatinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.