Ainekset 15-18:lle annosta

Pohja:
5
munaa
2
dl
sokeria
2
dl
Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2
rkl
kaakaojauhetta
Kostutus:
1
dl
maitoa
Mango-valkosuklaatäyte:
dl
kuohukermaa
350
g
säilykemangoa
200
g
vaniljarahkaa
1
dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
200
g
valkosuklaata
Kuorrute:
4
dl
vispikermaa
1
rkl
sokeria
Koristelu:
200
g
valkoista sokerimassaa
50
g
vaaleanpunaista sokerimassaa
3
vaahtokarkkia, keksejä ym.
60
g
suklaatäytekeksejä
50
g
tummaa suklaata

Ohje

  1. Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhoseos nuolijalla varovasti käännellen. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa samantien sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paperi pohjasta. Anna pohjan jäähtyä rauhassa, jolloin sen käsittely on helpompaa.
  2. Etsi valmiiksi pyöreäpohjainen kulho, jonka tilavuus on yli 2 litraa. Vuoraa se tuorekelmulla.
  3. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Valuta mango huolellisesti ja soseuta. Yhdistä mangosose, vaniljarahka ja sitruunatahna. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita mangoseokseen. Yhdistä kermavaahdon kanssa.
  4. Kokoa kakku laittamalla kulhoon vuorotellen pohjapaloja ja täytettä. Kostuta jokainen pohjakerros maidolla. Ympyröiden leikkaamisessa voi käyttää mallina sopivan kokoista kulhoa. Yhden pohjakerroksen voi koota useammastakin palasta. Kulhon tilavuudesta riippuen pohjaa saattaa jäädä hieman yli. Laita päällimmäiseksi pohjakerros. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
  5. Tee tässä vaiheessa tassukoristeet – nämä voi toki valmistaa jo viikkojakin etukäteen. Jaa valkoinen massa kahteen osaan ja muotoile niistä litteät soikiot. Painele ”varpaat” esimerkiksi veitsen kahvaosalla. Pyörittele vaaleanpunaisesta massasta palloja ja painele ne litteiksi anturoiksi tassujen päälle. Anna tassujen kovettua.
  6. Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu.
  7. Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (noin 11 mm). Peitä kakun pinta pursottamalla vieri viereen suippoja karvatupsuja. Laita hännän paikalle vaahtokarkkeja, keksejä tai vastaavia korokkeeksi. Peitä pursotuksella.
  8. Murskaa suklaakeksit ja tumma suklaa tehosekoittimessa tai leikkaa veitsellä rouheeksi. Levitä seos ”mullaksi” kakun ympärille. Viimeistele asettamalla tassut kakun reunaa vasten.

 

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.