Töpöhäntäkakku

Töpöhäntäkakku
6 t 30 min, josta valmisteluaika 1 t 30 min
Pohja:
5munaa
2dlsokeria
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2rklkaakaojauhetta
Kostutus:
1dlmaitoa
Mango-valkosuklaatäyte:
dlkuohukermaa
350gsäilykemangoa
200gvaniljarahkaa
1dlsitruunatahnaa (lemon curd)
200gvalkosuklaata
Kuorrute:
4dlvispikermaa
1rklsokeria
Koristelu:
200gvalkoista sokerimassaa
50gvaaleanpunaista sokerimassaa
3vaahtokarkkia, keksejä ym.
60gsuklaatäytekeksejä
50 gtummaa suklaata

Valmistusohje

Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhoseos nuolijalla varovasti käännellen. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa samantien sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paperi pohjasta. Anna pohjan jäähtyä rauhassa, jolloin sen käsittely on helpompaa.

Etsi valmiiksi pyöreäpohjainen kulho, jonka tilavuus on yli 2 litraa. Vuoraa se tuorekelmulla.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Valuta mango huolellisesti ja soseuta. Yhdistä mangosose, vaniljarahka ja sitruunatahna. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita mangoseokseen. Yhdistä kermavaahdon kanssa.

Kokoa kakku laittamalla kulhoon vuorotellen pohjapaloja ja täytettä. Kostuta jokainen pohjakerros maidolla. Ympyröiden leikkaamisessa voi käyttää mallina sopivan kokoista kulhoa. Yhden pohjakerroksen voi koota useammastakin palasta. Kulhon tilavuudesta riippuen pohjaa saattaa jäädä hieman yli. Laita päällimmäiseksi pohjakerros. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Tee tässä vaiheessa tassukoristeet – nämä voi toki valmistaa jo viikkojakin etukäteen. Jaa valkoinen massa kahteen osaan ja muotoile niistä litteät soikiot. Painele ”varpaat” esimerkiksi veitsen kahvaosalla. Pyörittele vaaleanpunaisesta massasta palloja ja painele ne litteiksi anturoiksi tassujen päälle. Anna tassujen kovettua.

Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu.

Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (noin 11 mm). Peitä kakun pinta pursottamalla vieri viereen suippoja karvatupsuja. Laita hännän paikalle vaahtokarkkeja, keksejä tai vastaavia korokkeeksi. Peitä pursotuksella.

Murskaa suklaakeksit ja tumma suklaa tehosekoittimessa tai leikkaa veitsellä rouheeksi. Levitä seos ”mullaksi” kakun ympärille. Viimeistele asettamalla tassut kakun reunaa vasten.

Töpöhäntäkakku

Resepti:
Kinuskikissa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)