Pätkiskakku

Pätkiskakku

Tämän ihanan suklaisen kakun
reseptin palstalle lähetti Sonja Vannas, joka osallistui tällä reseptillä
Isänpäivän leivonta-kisaan vuonna 2006 ja hän pääsi palkintosijoille. 

"Pätkiskakku on paras isälle, koska se vaan on niin mahdottoman hyvää. Lapsetkin tykkää kakusta niin paljon, ettei isin tarvi syödä sitä yksin ja saada mahanpuruja. Ja kaikille tulee hyvä mieli :)"

Ideaa voi
jalostaa myös muille suklaa-karkkipatukoille, vaikkapa Geishalle tai Daimille. Makoisia herkkuhetkiä!

noin 10-12 hengelle
4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
3dlsokeria
1tlvaniljasokeria
2tlleivinjauhetta
3-4rklkaakaojauhetta
150gsulatettua voita tai margariinia
2dlmaustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
6patukkaa Pätkistä
3munaa
Vuoan voiteluun:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja
Kuorrutus:
200gsuklaata
100gvoita tai margariinia

Valmistusohje

Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää
paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan
jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei
kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja
korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa
kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.

Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa
koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun
päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.

Resepti:
Sonja Vannas. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006.

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (203)

Voiko käyttää myös isoja pätkiksiä, vai vaikuttaako se liikaa?
Voi käyttää myös isoja Pätkiksiä, jos haluaa kakkuun voimakkaamman Pätkiksen maun. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
6 patukkaa pätkistä - ovatko niitä perinteisiä vai isopätkiksiä?
Reseptissä on käytetty perinteisen kokoisia Pätkiksiä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvää on. t: Salla
Heippa, Tein kakkupohjan 5 päivää ennen juhlia. Kysyisin, teenkö kuorrutuksen kuitenkin samana päivänä ja lisään koristeet jne vai kannattaako suklaakuorrutus tehdä vasta päivää ennen juhlia ja lisätä koristeet? Ajattelin vaan, että jos kuorrutuksen tekee jo samana päivänä niin voiko koristella vasta päivää ennen vai eikö nomparellit ja muut tartu enään? Kiitos!
Kuorrutus kannattaa tehdä vasta tarjoilupäivänä, jolloin saa parhaiten pysymään nompparellit ja muut koristeet kuorrutteessa kiinni. Tällöin ne eivät myöskään sula ikävännäköiseksi kakun päällä. Terveisin Kuluttajaneuvonta
Voiko kakkua pakastaa?
Kakun voi pakastaa. Suklaakuorrutteen voi tehdä kakkuun sulatuksen jälkeen jolloin kuorrutteen rakenne ei kärsi pakastamisesta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
se on hyvää