Pätkiskakku

Pätkiskakku
  • Tämän ihanan suklaisen kakun reseptin palstalle lähetti Sonja Vannas, joka osallistui tällä reseptillä Isänpäivän leivonta-kisaan vuonna 2006 ja hän pääsi palkintosijoille. 
  • "Pätkiskakku on paras isälle, koska se vaan on niin mahdottoman hyvää. Lapsetkin tykkää kakusta niin paljon, ettei isin tarvi syödä sitä yksin ja saada mahanpuruja. Ja kaikille tulee hyvä mieli :)"
  • Ideaa voi jalostaa myös muille suklaa-karkkipatukoille, vaikkapa Geishalle tai Daimille. Makoisia herkkuhetkiä!
noin 10-12 hengelle
4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
3dlsokeria
1tlvaniljasokeria
2tlleivinjauhetta
3-4rklkaakaojauhetta
150gsulatettua voita tai margariinia
2dlmaustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
6patukkaa Pätkistä
3munaa
Vuoan voiteluun:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja
Kuorrutus:
200gsuklaata
100gvoita tai margariinia

Valmistusohje

Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella.

Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.

Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.

Resepti:
Sonja Vannas. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006.

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (216)

minkä kokoisista pätkiksistä on kyse, pieni, iso vai levy?
Tässä reseptissä on käytetty pieniä Pätkis- patukoita. Terveisin Kuluttajaneuvonta
18 g vai 36 g koko?
18 g. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kakku lässähti keskeltä kun otin sen uunista. Missäköhän meni vikaan?
Kakku on saattanut jäädä hiukan raa'aksi keskeltä. Terveisin Kuluttajaneuvonta
Tällä reseptillä kokeiltu jo muutaman kerran ja ihanaksi todettu! Mutta jospa tekisinkin näistä isohkoja muffinseja, mikä olisi suuntaa antava paistoaika?
Muffinien koosta riippuen 15- 20 min voisi kokeilla. Myös lämpötilaa voisi nostaa 200 asteeseen. Paistoa kannattaa seurata, ettei muffinit pääse palamaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Jos tekee pellillä, riittääköhän 1 taikina peittämään pellillisen vai pitäisikö tehdä esim. 1,5 x ?
Yhdestä taikinasta tulee aika ohut pellille tehtynä, joten taikinan voi tehdä puolitoista- tai kaksinkertaisena. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Pages