Pätkiskakku

1 t 15 min, josta valmisteluaika 30 min
- Tämän ihanan suklaisen kakun reseptin palstalle lähetti Sonja Vannas, joka osallistui tällä reseptillä Isänpäivän leivonta-kisaan vuonna 2006 ja hän pääsi palkintosijoille.
- "Pätkiskakku on paras isälle, koska se vaan on niin mahdottoman hyvää. Lapsetkin tykkää kakusta niin paljon, ettei isin tarvi syödä sitä yksin ja saada mahanpuruja. Ja kaikille tulee hyvä mieli :)"
- Ideaa voi jalostaa myös muille suklaa-karkkipatukoille, vaikkapa Geishalle tai Daimille. Makoisia herkkuhetkiä!
noin 10-12 hengelle
4 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
3 | dl | sokeria |
1 | tl | vaniljasokeria |
2 | tl | leivinjauhetta |
3-4 | rkl | kaakaojauhetta |
150 | g | sulatettua voita tai margariinia |
2 | dl | maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä |
6 | patukkaa Pätkistä | |
3 | munaa | |
Vuoan voiteluun: | ||
rasvaa | ||
Myllyn Paras Korppujauhoja | ||
Kuorrutus: | ||
200 | g | suklaata |
100 | g | voita tai margariinia |
Valmistusohje
-
Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella.
-
Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.
-
Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (232)
Hei! Voinko tehdä kakun valmiiksi ilman kuorrutusta jo torstaina jos juhlat sunnuntaina? Säilyykö tuon ajan jääkaapissa hyvänä vai pitääkö pakastaa välissä?
Pätkiskakun voi hyvin tehdä valmiiksi jo torstaina. Kakku kannattaa säilyttää tiiviissä muovipussissa tai kääriä kelmuun ja säilyttää jääkaapissa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kuinka kauan kakku kannattaa olla uunissa jos sen tekee 18cm vuokaan?
Paistoa kannattaa seurata, sillä kakusta tulee paksumpi tehtynä pienempään vuokaan. Sopiva aika löytyy kokeilemalla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Minkä kokoiseen vuokaan tämä olisi parasta tehdä?
Hyvä resepti
Mitä suklaata on tarkoitus käyttää kuorrutteessa?
Voiko kermaviilin korvata maidottomalla tuotteella?
Onko pätkiksille suklaista vegaanioptiota?
Kuorrutteessa voi käyttää haluamaansa suklaata. Kermaviilin voi korvata vaikka soijajogurtilla. Vegaanista minttusuklaata kannattaa kysellä omasta lähikaupasta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hei!
Jos pätkikset haluaa korvata marianne rouheella ( maidoton versio tulossa), mikä olisi hyvä määrä?
Pages
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- seuraava ›
- viimeinen »
Kommentoi reseptiä