Prinsessakakku

Prinsessakakku
1 t 10 min, josta valmisteluaika 50 min
 • Tee kakkupohja etukäteen valmiiksi ja täytä se jo tarjoilua edeltävänä päivänä, näin saat mehevän täytekakun.
 • Kakkupohjaan sopivat parhaiten Myllyn Paras Karkea Vehnäjauho tai Erikoisvehnäjauho, sillä ne eivät paakkuunnu ja niissä oleva karkeampi raekoko tuo ilmavimman tuloksen munavaahdossa.
 • Huoneenlämpöiset ja vanhemmat kananmunat vaahtoutuvat jääkaappikylmiä ja tuoreita paremmin.
 • Prinsessakakku on Ruotsista lähtöisin oleva marsipaanikuorrutteinen kakku. Pyöreään pallomaiseen Prinsessakakkuun kuuluu tyypillisesti vaniljatäyte ja vadelmahillo sekä vihreä marsipaanikuorrutus. 
 • Tässä reseptissä vaniljakreemi on korvattu raikkaalla vaniljarahkalla ja vadelmahillon lisäksi on käytetty vadelmia ja vadelmasurvosta, jotka tuovat raikkautta kakkuun. Vadelmien kirpeys sopii hyvin yhteen makean kuorrutteen kanssa.
 • Katso videolta, miten kakku viimeistellään marsipaanilla tai sokerimassalla.
n. 24 cm irtopohjainen kakkuvuoka, valmis kakku n. 10:lle
Kakkupohja:
3munaa
dlsokeria
1dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
1rklperunajauhoja
1tlleivinjauhetta
Leivitykseen:
voita
Myllyn Paras Korppujauhoja
Rahkaseos:
4dlkuohukermaa
4dlvaniljarahkaa
½dlsokeria
Kostutus:
dlvaniljaista mantelijuomaa tai maitoa + vaniljasokeria
Väliin:
3dlsurvottua vadelmaa
3dlvadelmahilloa
4dlvadelmia
Päälle:
500gvihreää marsipaania
tomusokeria
oikea ruusu tai ruusukoristeita

Valmistusohje

 1. Leivo ensin kakkupohja. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Voitele pienehkö kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 20 min. Kumoa kakku heti uunista ottamisen jälkeen ritilälle. 

 2. Valmista rahkaseos vatkaamalla kerma vaahdoksi ja sekoittamalla muut ainekset joukkoon. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan pitkäteräisellä sahalaitaisella veitsellä. Kokoa kakku tarjoilulautaselle.

 3. Laita alin pohja keskelle lautasta, kostuta se ½ dl:lla mantelimaitoa, levitä sille 1½ dl survottuja vadelmia ja sen päälle 1 dl hilloa. Lisää päälle 2 dl vadelmia ja rahkaseosta niin paljon, että kakun keskiosaan tulee korkeampi kerros kuin kakun pinnalle. 

 4. Laita toinen kakkupohja päälle ja painele varovasti reunoilta hieman matalammaksi. Kostuta ja täytä samalla tavalla kuin edellinenkin kerros. Laita kolmas kakkupohja päälle ja painele taas reunoilta hieman matalammaksi. Kostuta ja levitä vielä ohut kerros hilloa. Levitä loput rahkaseoksesta kakun pinnalle kauttaaltaan tarttumapinnaksi marsipaania varten. Korosta vielä kakun pyöreää muotoa levittämällä rahkaseosta paksumpi kerros kakun päälle pyöreään muotoon. 

 5. Kauli marsipaani isoksi (niin, että se yltää koko kakun yli) ohueksi levyksi tomusokeroidulla pinnalla. Siirrä marsipaanilevy varovasti kakun päälle ja leikkaa ylimääräinen marsipaani kakun alareunasta veitsen avulla varovasti pois. Pyörittele yli jäänyt marsipaani ohueksi nauhaksi ja tee siitä koristekierre kakun alaosaan tarjoilualustalle.

 6. Siivilöi kakun alareunaan tomusokeria. Kun laitat kakun tarjolle, lisää päälle oikea ruusu. Myös marsipaanista tehty ruusu sopii hyvin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)